Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AWX - Zastanawiający problem - Podczas zapalania autko odpala jednak po 5 sek. Dead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Mam z kuzynem problem w rozgryzieniu usterki w jego Audi B6 AWX - sytuacja ma miejsce od dwóch dni.

Po zapaleniu silnik pali na dotyk - wszystko jest ok jednak po około 5 - 7 sekundach autko sie dusi - poszarpie nim i silnik gaśnie - zadymi na niebiesko.

Po ponownym rozruchu ta sama sytuacja i tak w koło można i nic. Sprawdzałem jak tam wygląda klapa gasząca ale napewno nie ona go przydusza - jest w pozycji cały czas otwartej.

Podpinałem Vaga i również 0 Błędów.

Nie wiemy co robić - jeżeli ktoś spotkał się z ową przypadłościa proszę o poradę.

Dzięki i pozdrawiam wszystkich.

Autko ma nalatane 220 tysi z książką.

Dziś zamieniałem na nowy czujnik obrotu wału i nic, pompa paliwa też pracuje.

Pozdro

Opublikowano

Filtr paliwa wymieniony ?

Opublikowano
  • Autor

Musze to sprawdzić jutro czy to faktycznie nie od zasilania paliwa - próba Plaka myśle będzie odpowiedzią na to nurtujące pytanie - jak pójdzie to wszystko jasne

Opublikowano

Po pięciu sekundach bodajże otwiera się EGR, może wydech przytkany i dusi się spalinami ?

Odepnij na próbę wężyk od EGR-a (zaślep wężyk śróbką) i rozłącz rurkę idącą od kolektora wydechowego do EGR-a.

Jak w takiej konfiguracji nie będzie gasł to wydech najbardziej podejżany :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Kolego piotrsob 1 miałeś racje - po zaślepieniu śrubką EGRa auto nie gaśnie teraz pytanie co mogło paść - Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź !

Czyli układ wydechowy się zatkał - tak dla potomnych. PIOTRSOB1 Ogromne Dzięki za rozwiązanie zagadki!

Opublikowano

Przy przytkanym, a nie zatkanym wydechu panuje tam dużo wyższe ciśnienie i w momencie kiedy sterownik silnika otworzy zawór EGR, spaliny zapitalają do kolektora ssącego w ilości grubo przekraczającej zakładaną .

Tródno żeby silnik chciał na spalinach + paliwo pracować :decayed:

Zrób jak napisałem wcześniej, napisz jaki efekt :whistling:

Najpierw obejżał bym katalizator, może na porządnej stacji zalałeś jakiegoś badziewia i się stopił:decayed: , a jak z katem wszystko O.K., to tłumiki do przeglądu.

Jak środek skoroduje, to wata szklana która się w nim znajduje potrafi zatkać wylot z tłumika:whistling: