Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie odprysków asfaltu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi teraz można z czystym sumieniem zrobić pierwszą próbę i zobaczyć jak ten prickbort sobie radzi

koledzy dziś była pierwsza próba i powiem tak jeszcze w miarę duzo pozostało tych kropek na lakierze nie wiem może za krótko czekałem po spryskaniu auta ale spłukałem auto jakieś 1 minucie od naniesienia prickborta. czy powtórzyć operację mozna np. za 2 czy tam 3 dni czy trzeba w ten sam dzień

Opublikowano

mozesz i za miesiąc, kiedy uznasz za stosowne kolego, i zostaw go na dłużej, szkoda ze glinki nie masz to by całkowicie póżniej wsyzstko usuneło :)

Opublikowano

ja nawet nigdy glinki nie stosowałem, ale wczoraj faktycznie zostawiłem na 5 minut i poszło wszystko jestem zadowolony z tego preparatu bo za nie duże pieniądze a radzi sobie bardzo dobrze

Opublikowano

Polecam środek Prickbort :)

Opublikowano

jak ktoś chce pozbyć się takich śladów najtańszym kosztem to jakiś tłuszcz wystarczy ja np. usuwałem zwykłym smalcem może być też m ;-) nabrać troche na delikatną szmatkę posmarować plamki poczekać chwilę i okrężnymi ruchami wycierać. Po wszystkim umyć dobrze autko żeby nie było tłustych plam, żadne specjalne środki nie są potrzebne.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystkie te środki typu tar&glue są właśnie na bazie benzyny, nafty etc. ale po to właśnie je stworzono, opracowano odpowiednie proporcje by spelnialy swoją funkcje bez uszkadzania lakieru, używając ich zgodnie z instrukcją. Także ja uważam, że nie ma sensu bawic sie samą benzyną lub naftą. Majątek taki srodek nie kosztuje, a jest naprawde wydajny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prickbort nie ma sobie równych.

Żeby zadziałał jak najlepiej trzeba po prostu stosować się do kilku zasad

- nanieś na suchy lakier

- odczekać ok 10-15 minut (nie robić tego w słońcu)

- spłukać

Jeżeli zostaną jakieś kropki/kreski to można powtórzyć lub użyć glinki albo rękawicy do glinkowania (polecam)

Opublikowano

spłukiwać powinno się środek zanim wyschnie więc nie wiem skąd taki długi czas oczekiwania, a glinka po co?? glinka nie jest do usuwania asfaltu, dobry środek powinien w zupełności usunąć drobinki asfaltu/smoły

Opublikowano

Przecież prickbort nie wyschnie przez 10 minut :facepalm:

Im dłużej leży tym więcej smoły rozpuści. Glinkę powinno używać się zawsze nawet po dekontaminacji chemicznej (prickborty, irony itd)

Opublikowano

Na wstępie zaznaczam " JESTEM DEBILEM W TYCH SPRAWACH " ale pytanie, jeździłem z reklamami magnetycznymi na drzwiach i zmatowil się lakier bo za długo były nie ściągane i się jakoś przykleily, ledwo oderwalem na myjni i nigdy więcej nie założę ale co teraz zrobić z drzwiami i co to ta glinka? Jakieś zdjęcie towaru bym prosił.

Opublikowano

Glinka nie wiele tu pomoże. Trzeba przepolerować lakier. Możesz spróbować ręcznie za pomocą Ultimate Compound i pada tri-color chociaż jak to VAGowski lakier to może nie wystarczyć i trzeba będzie maszyną przejechać.

Podeślij zdjęcie jak możesz na [email protected] to podpowiem Ci coś więcej jak to zobaczę

Edytowane przez NovusAutoDetailing