Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka polerka samochodowa do domowych prac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Panowie jaką polerke możecie mi polecić? nie chodzi mi tu o jakąś profesjonalną tylko jakąś dobrą, tanią polerke samochodową z możliwością założenia krążków papieru ściernego itp. w najbliższym czasie chciałbym wypolerować lampy w moim drugim aucie bo całe zmatowiały i właśnie naszedł mnie pomysł zakupu polerki.

z góry dzięki za pomoc :wink:

Opublikowano

Polerka K2 za około 250zl, najtańsza z tych co da się uzywac, mam i polecam.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za propozycje :wink:

a te polerki za 150zł to raczej nie warte uwagi ?

Opublikowano

Używać się da, jednak brak stabilizacji obrotów przy nacisku szybko doprowadzą do szału. Kolega kupił taka za 100 w jakimś markecie i jak polerowalismy lakier audi to tylko k**wy leciały jak mu zwalniala polerka przy lekkim docisku.

Opublikowano

Ja to bym oddał lampy do zakładu który się tym zajmuje, łatwo zepsuć, w Kielcach ~70zl od sztuki i masz jak nową z zakonserwowaniem i gwarancja przez niewielki czas, ale zawsze.

Próbować jak najbardziej można, tylko z rozwagą, bo mądry polak po szkodzie.

Opublikowano

Nie ma co tak straszyć, ja polerke lamp zrobiłem zupełnie zielony i może nie wyszło perfekcyjnie ale jakieś 5/6 bym dał :) kumpel zadowolony :) wystarczy uważać.

Opublikowano

Nie straszę, stwierdzam fakty. Łatwo jest coś przy pierwszym zabiegu zepsuć.

Jeśli kolega chce kupic tylko polerke zeby podziałac z lampami to mija się to z celem. Znając życie potem przyjdzie ochota na spolerowanie auta itd a tu już uwaga nie wystarczy tylko fach w ręku. Suma sumarum nie wszystko sie opłaca robic samemu.

Noo i jak możesz to zdradź, czym zakonserwowałeś lampę? Ile czasu minęło od zabiegu i czy nie matowieje ponownie?

Opublikowano
  • Autor
Znając życie potem przyjdzie ochota na spolerowanie auta itd a tu już uwaga nie wystarczy tylko fach w ręku.

nieźle się uśmiałem czytając twój post oczywiście w pozytywnym stopniu :wink: czytasz w myślach

no nic chyba oddam lampy do polerki i odpuszcze sobie te prace... :hi:

Opublikowano
Nie straszę, stwierdzam fakty. Łatwo jest coś przy pierwszym zabiegu zepsuć.

Jeśli kolega chce kupic tylko polerke zeby podziałac z lampami to mija się to z celem. Znając życie potem przyjdzie ochota na spolerowanie auta itd a tu już uwaga nie wystarczy tylko fach w ręku. Suma sumarum nie wszystko sie opłaca robic samemu.

Noo i jak możesz to zdradź, czym zakonserwowałeś lampę? Ile czasu minęło od zabiegu i czy nie matowieje ponownie?

Zrobione jakoś przed zimą, lampy zabezpieczane po każdym myciu woskiem Meguiars 16 i na razie nic nie żółknie ani nie matowieje, u niego było tak że albo polerka pomoże, albo lampy zmienia - polerka pomogła - samochód Astra II.

Lakier to inna para kaloszy, bez ćwiczenia i ofiar raczej się nie podchodzi na żywca do konkretnego auta, jednak też nie jest to jakaś sztuka tajemna, wystarczy trochę cierpliwości i czasu na ćwiczenia :) Ja jestem z tych co uwielbiają samemu grzebać w aucie niż oddawać w obce ręce i co mogę robię samemu :)

Opublikowano

Dzięki za info. Na pewno się przyda.

Ja mam podobnie ale nie raz już kur*y leciały jak coś nie wychodziło i z doświadczenia wiem że czasem lepiej oddać fachowcom.

Nie każdy jest pomysłowym Dobromirem ;)

Opublikowano

Chcesz, oddaj do nas, bedzie ogarnieta tip-top, jak nie jedna klubowa A4 po wizycie u nas:wink:

Opublikowano
  • Autor

Kolego a ile wezmiecie za polerke lamp bixow plus jakąś konserwacja tych lamp ?

Opublikowano

Często polecana jest polerka GRAPHITE 59G242

Sam się na taką skusiłem, narazie ciezko mi się niej wypowiedzieć bo mam ją 3 dni i poza oczyszczeniem drewnianej altany nic nią nie robiłem. Czekam na kuriera z preparatami.

Sprzęt posiada miękki start, oraz stabilizację obrotów, długi i dobrej jakości przewód, do tego walizka i kilka akcesorów polerskich + osłona na tarczę do cięcia ( 125mm) oraz klucz.

Opublikowano

Troche za wysokie obroty, ale od bidy moze byc

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja właśnie też stoję przed wyborem polerki i widziałem na allegro 130zł 1-6 stopni regulacji obrotów, ale tj. napisał @Mathis to trzeba przemyśleć. Może ktoś polecić amatorską polerkę do amatorskich rąk, które pierwszy raz będą to robić i do niej pady polerski z głowicą na rzep? Chce zrobić usunąć ryski i polerkę lakieru.

Opublikowano

Panowie nie tędy droga. Oglądacie głównie prace ludzi, którzy mają sporą wiedzę i doświadczenie, lekką ręką kilkanaście tysięcy w sprzęcie i środkach. Efekty są spektakularne i każdy takie chce mieć - to zrozumiałe. Niestety nie da się tego osiągnąć kupując polerkę za 100 złotych i środki za drugie 100, pójść do garażu i w jedno popołudnie zrobić profi korektę. Finał będzie taki, że na 200 się nie skończy, to po pierwsze, po drugie po nierównej i przegranej walce przyjdzie zniechęcenie a po trzecie w najlepszym wypadku lakier Waszego auta być może nie zostanie uszkodzony.

Opublikowano

@Griffe, ale ja wiem, że jakiegoś fantastycznego profesjonalnego efektu nie uzyskam, ale sam w garażu ręcznie aplikatorem nakładałem mleczko polerskie do usuwania rys, wosk i cały dzień zabawy.. Nie wiedziałem, że to co robiłem to nic nie dało, bo rys ręcznie aplikatorem nie usunę wcierając ręką..dlatego też chce jakaś amatorską tańsza polerkę żeby zrobić to z jakimś efektem.. Jedyne co to boję się, żeby nie "spalić" lakieru jeżdżąc w jednym miejscu wcierając mleczko w celu usunięcia tych rys..

Opublikowano

Spalić lakier jest ciężko na metalu ale na plastiku dość łatwo, ale przetrzeć zwłaszcza na rantach to już prosta sprawa.

Opublikowano

a ja kupilem takiej taniej firmy EUROTEC na gieldzie, pisze ze ma 2400w ale ta firma zawyza, takze mysle ze z 1000w ma. posiada regulacje obrotów i powiem ze wypolerowalem nia nie jeden samochod i spisuje sie fajnie takze polecam:). lepiej kupic sobie polerke i nauczyć sie nia pracowac niz prowadzic do lakiernika. koszt zakupu taniej polerki = koszt usługi wypolerowania fury:)

Opublikowano

i powiem ze wypolerowalem nia nie jeden samochod i spisuje sie fajnie takze polecam:). lepiej kupic sobie polerke i nauczyć sie nia pracowac niz prowadzic do lakiernika. koszt zakupu taniej polerki = koszt usługi wypolerowania fury:)

98166d1339604054-samsung-demnaechst-mit-