Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] koledzy oryginalna instalacja telefoniczna nie działa- proszę o pomoc!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam chyba oryginalną instalację telefoniczną w moim autku, które kupiłem miesiąc temu, dopiero teraz sprawdziłem sobie czy mi to działa i okazuje się że nie za bardzo. Otóż jak wkładam telefon do uchwytu przy grającym radio to radio się wyłącza i pokazuje napis "phone" zarówno na nim jak i pomiędzy zegarami, jak dzwonię na ten tel to cisza - słychać tylko normalny dźwięk z telefonu. Wg mnie i proszę o potwierdzenie, powinno być tak, że wkładam sobie tam telefonik, jak ktoś dzwoni radio się wycisza i idzie dźwięk na głośniki. Tak jak piszę pokazuje się tylko "phone" i nic więcej , nawet wtedy radia posłuchać nie można. A tutaj coś jest nie tak - mam nadzieję, ze to jakieś proste ustawienie być może w radio (audi concert). Jeżeli ktoś coś wie na ten temat bardzo proszę o info.

Ps. Niedługo wrzucę kilka zdjęć swojej A4 2.0 TDI :):):

Opublikowano

Sprawdz czy przypadkiem nie masz zamontowanego interface-u Bluetooth. Po wlaczeniu elektryki auta przez kilkadziesiat sekund powinienes móc wyszukac z telefonu urządzenie Audi Bluetooth.

Opublikowano
  • Autor

niby to sprawdzałem już, włączyłem w telefonie wyszukiwanie urządzeń przy włączonej stacyjce i nic nie znalazło...w samochodzie mam zestaw do telefonu Audio 2000-251-0 z adapterem FWD na telefon chyba nokia 6020 i temu podobne. Nie wiem czy w moim jest bluetooth, mam zwykłe radio audi concert. Dzięki za podpowiedź i dalej proszę o pomoc:) Uwagę kolegi sprawdzę w samochodzie ponownie - a czy robi się to jakoś specyficznie? Pzdr[br]Dopisany: 28 Sierpień 2008, 15:33 _________________________________________________Sprawdziłem ponownie - nic nie znajduje więc wątpię, żeby był bluetooth, problem dalej pozostaje taki jak w pierwszym poście. Proszę o pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czesc...tez mam instalacje audio2000 i FWD - u mnie wszystko dziala - telefon nokia 6310i

moze odpial CI sie kabelek od podstawki FWD w ktora wklada sie telefon - spróbuj zdjac ta podstawke i sprawdzic czy ten kabel jest dobrze wlozony , czy wszystko styka;

jesli to nie bedzie to, sugeruje wyjac schowek i zdjac boczna scianke (obok nog pasazera) tak zebys mogl sie dostac do radnia - ja obok nawigacji mam wlozony moduł audio2000 - moze tam cos nie styka...

to chyba tyle, mam nadzieje ze cos pomoglem:)

powodzenia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam chyba oryginalną instalację telefoniczną w moim autku, które kupiłem miesiąc temu, dopiero teraz sprawdziłem sobie czy mi to działa i okazuje się że nie za bardzo. Otóż jak wkładam telefon do uchwytu przy grającym radio to radio się wyłącza i pokazuje napis "phone" zarówno na nim jak i pomiędzy zegarami, jak dzwonię na ten tel to cisza - słychać tylko normalny dźwięk z telefonu. Wg mnie i proszę o potwierdzenie, powinno być tak, że wkładam sobie tam telefonik, jak ktoś dzwoni radio się wycisza i idzie dźwięk na głośniki. Tak jak piszę pokazuje się tylko "phone" i nic więcej , nawet wtedy radia posłuchać nie można. A tutaj coś jest nie tak - mam nadzieję, ze to jakieś proste ustawienie być może w radio (audi concert). Jeżeli ktoś coś wie na ten temat bardzo proszę o info.

Ps. Niedługo wrzucę kilka zdjęć swojej A4 2.0 TDI :):):

Witam tk,

ja mam taki sam problem w mojej B6:( Ostatnio podpialem sie pod VAGa i wszedlem w Radio i wyskoczyl mi blad: 1303 Telefon-transmisja, odbiór R36. Nie wiem co oznacza ten błąd i w jaki sposób go usunąć. Po skasowaniu błędu i ponownym skanowaniu znowu się pojawia. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem proszę o podpowiedź co można jeszcze zrobić, żeby telefon zaczął działać.

Dzieki i pozdrawiam

Maniek[br]Dopisany: 15 Listopad 2008, 12:12_________________________________________________Witam,

kolego, w tym poscie opisalem w jaki sposob poradzilem sobie z tym problemem: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t48173.0.html;highlight=phone

Pozdrawiam

Maniek

Opublikowano

u mnie działa tak pod 6310i jak i pod N95 8GB , wyszukuje , znajduje i tylko na początku trzeba było wpisać kod "1234" i wszystko pięknie działa :good:

Opublikowano
  • Autor

witam,

muszę coś uszczegółowić: temat o błędzie instalacji tel dotyczy instalacji dokładanej a nie tego uchwytu przy konsoli, to oznacza, że modułu bluetooth tam prawdopodobnie nie ma. Pzdr

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam,

muszę coś uszczegółowić: temat o błędzie instalacji tel dotyczy instalacji dokładanej a nie tego uchwytu przy konsoli, to oznacza, że modułu bluetooth tam prawdopodobnie nie ma. Pzdr

i co kolego, poradziles sobie z problemem? widze ze objawy masz takie jak byly u mnie dlatego proponuje rozkrecic uchwyt na konsoli (maly torx chyba 6 czy 7) i sprawdzic czy ten magnesik sie nie odkleil. Niebardzo rozumiem co masz na mysli z tym uszczegolowianiem?

Pozdrawiam

Maniek