Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nagle przestały działać gaz, powód ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie do Was, jechałem sobie z Radomska do domu (okolic) i jechałem normalnie na gazie, postawiłem auto przed domem i teraz byłem wprowadzić auto na podwórko, ale nie pali mi się ten przełącznik od gazu (co pokazuje, że gaz jest włączony i ile kropek gazu jest) nie wiecie co może być powodem tego ?

Przejechałem się ok 5 km i nic to nie dało.

Opublikowano

Czyli na gaz się nie przełącza wcale ? Czy się przełącza ale nie palą się kontrolki ? Sprawdź zasilanie lub bezpieczniki zasilające gaz

Opublikowano
  • Autor

w ogóle się nie przełącza i nie widać tych kropek, w ogóle żadnych ani tej niebieskiej świadczącej że gaz się włączył, ani kropek które mówią o ilości gazu. A co do tych bezpieczników to gdzie mogę je znaleźć ? będą tutaj pod kierownicą z lewej strony ? czy gdzieś przy gazie mogą być ? jeśli tutaj przy kierownicy, to który może być odpowiedzialny za gaz ?

Opublikowano

to, ze się nie przełączana gaz wywnioskowałeś tylko po tym, że nie palą się diody na przełączniku ? słychać w chwilę po odpaleniu tyknięcie elektrozaworu ? słychać pracę wtryskiwaczy ?

Opublikowano

może przełączyłeś na pb i tak jeździsz,bezpiecznik od instalacji powinien być gdzieś przy aku

Opublikowano
  • Autor

Własnie byłem sprawdzić bezpieczniki te od gazu, te które przy akumulatorze są, dobre są, jeden niebieski a drugi żółty chyba był. dobre są.

Słuchałem własnie czy słychać coś i nic nie słuchać, żeby się przełączał na gaz. Jutro musze zadzwonić do gościa, trudno niedziela bedzie, ale że jade w dalszą trasę to bedzie musiał zrobić usterke...

---------- Post dopisany 27-04-2014 at 11:52 ---------- Poprzedni post napisany 26-04-2014 at 22:53 ----------

Więc problem tkwił w tym, że dostało się wody trochę do złączki która wchodzi do komputera, upaliło ją dobrze, komputer też. Z fartem, że nie zapaliło się to... do wymiany wszystkie kable od gazu (wiązka cała) i komputer.

Opublikowano

no to miałeś szczęście że auta nie skopciło.