Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki na nierównościach z okolicy kolumny kierowniczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem jest następujący... Kocie łby, płyty, nierówności, wtedy z za kiery czesto choć nie zawsze słychać stukanie, jak by gdzieś był luz. Na kierownicy tego nie czuje i nie mam tez na kierze luzów, tzn jak tylko zacznę nią kręcić koła reagują natychmiast. Kiedy auto jest odpalone i wykonuje krótkie energiczne ruchy słychać stuki. Kiedy ruszam kierą na wył silniku stukanie jest bardziej wyraźne, głośniejsze. Jak otworze maskę słychać owe stukanie u góry, zaraz niedaleko zbiorniczka z płynem do spryskiwaczy. Mechanik straszy regeneracja magla...

Końcówki i same drążki odpadają czy sie mylę? Moze luz na krzyżaku?

Opublikowano

Koncówki drążka. Do tego zainteresowałbym się wahaczami. U mnie przszedł przegląd, chociaż dopiero jak zmieniałem kompleksowo to odkryłem, że gumy są pourywane.

A wiedz że hiszpanie odrzucają za byle pierdołę, nie to co w PL.

Od tygodnia nam ciszę, słyszę nawet skrzypienie plastików. ;)

Opublikowano
  • Autor

Wahacze obydwa dolne przydałoby sie u mnie wymienić.

Końcówki powiadasz.... muszę podjechać do jakiegoś kumatego mechanika bo wokoło wszyscy palą sie wręcz do regeneracji magla;) Ale czy od końcówek stukanie było by słychać tak wysoko... Tuż pod maską?

Opublikowano

U mnie były wlasnie takie objawy. Co ciekawe mechanik po sprawdzeniu wahaczy obstawiał amory

Opublikowano
  • Autor
U mnie były wlasnie takie objawy. Co ciekawe mechanik po sprawdzeniu wahaczy obstawiał amory

Dzieki Gregor za wskazówki!:)

Opublikowano

Komplet MS kosztuje 150€.... już po 2kkm wiem, że dobrze zrobiłem. Siedziały wprawdzie oryginalne wahacze ale nawet jak mi przyjdzie za rok, dwa zmieniać to i tak warte były zakupu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też mam od kilku dni ten problem ze stukaniem i na stacji diagnostycznej powiedzieli końcówki albo magiel. ale lepiej zacząć od tańszego ;p Na dniach jadę jeszcze do innego mechanika jak będzie inny diagnoza to będe pisał :)

Opublikowano

Końcówki można bez problemu ocenić czy są zużyte i czy mogą pukać... Nie wiem dlaczego diagnosta mówi końcówki albo magiel.

Opublikowano

właśnie też nie wiem i dlatego jadę dzisiaj do innego bo ten za kompetentny chyba nie był. a odnośnie maglownicy nie ma tam żadnej regulacji żeby regulować luzy bo mówił ze tam się jakieś zęby wytarły. A u siebie w drugim aucie co prawda to bus ale jest regulacja i mozna zlikwidować luz co by tak nie stukało. nie znam się na tym tak, że jak ktoś coś wie lepiej to poprawiajcie :)

Opublikowano

Sprawdź końcówki, czy wahacze dolne( banany ) nie mają luzów i potem amortyzator jedno z tych trzech. Może górne wahacze dostały w kość.

Opublikowano

Koledzy u mnie w A4 jest luz na krzyżaku tuż przy ścianie grodziowej może mi ktoś powiedzieć co z tym robić??