Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tenis ziemny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest na forum ktoś, kto grywa w tenisa? Ostatnio kolega zaproponował mi grę i pierwszy raz w życiu zagrałem. Co się okazało? Niesamowita frajda, już na następny dzień z zakwasami znów byłem na korcie:decayed: Teraz pracować nie mogę bo czytam jaką rakietę i akcesoria kupić:)

Tenis, jak wszędzie zachwalają, jest grą, którą rozpocząć można w każdym wieku. Teraz w obliczu mody na "healthy lifestyle" wydaje się to bardzo ciekawą alternatywą dla biegania, roweru itd.

Zachęcam do wymiany doświadczeń na temat tego hobby:wink:

---------- Post dopisany 01-05-2014 at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany 30-04-2014 at 13:36 ----------

No cóż, Ci którzy grają chyba nie zobaczyli posta. Liczę jednak, że temat kiedyś się rozwinie:) Ja już sprzęt znalazłem i nie mogę się doczekać aż przyjdzie:)

Opublikowano

Czesc,

Niektórzy graja :-), inni czekaja na dobra pogode lub partnera do gry.

Pochwal sie co tam wybrales na pierwszy sprzet.

Chcesz cos wiedziec pytaj, jestem amatorem, gram rekreacyjnie dla siebie.

Sokram

Opublikowano
  • Autor

Nie ma za bardzo się czym chwalić, ale dla mnie, takiego nowicjusza, to mega sprzęt:) http://goldenset.pl/p1920-Rakieta_Head_MX_Cyber_Tour_2013.html a kiedyś kto wie.. zobaczymy jak mi będzie szło :) Nie chciałem bardzo nadwerężać domowego budżetu, chociaż żona akurat bardzo się cieszy, że coś mnie tak zainteresowało. Wybierałem rakietę wg wszystkich wskazówek znalezionych w necie. Teraz będę rozglądał się za butami, ale na razie wystarczają mi zwykle halówki piłkarskie Jomy. A Ty jaką rakietą grasz? Od kiedy i jak często? Bardzo mnie to ciekawi.

Opublikowano

Czesc,

Ja zawsze mialem slabosc do Wilsonów i taka rakiete kupilem(wilson kobra). Rakiete wybralem w intersporcie bo mi dobrze lezala w dłoni.

Co do butów to polecam jakies tanie wilsony lub adasie jak znajdziesz po promocji(patrz na podeszwe zeby byla "agresywna" - nogi tez ciezko pracuja w tenisie). Z pilek polecam: wilsony us open, wilson australian open, ewentualnie prince. To narazie to, co mi pasuje, moze Tobie podejdzie inny sprzet wiec polecam eksperymentowac...:-). Jak cos to pytaj na priv..

Sokram

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No cóż, kolega mi nie odpisuje ale aż mi się wierzyć nie chce, że na tak dużym forum nie ma innych sympatyków tego sportu;)

Opublikowano

Kolego ja jak byłem młodszy grałem w szkółce i bardzo fajnie to wspominam. Później od czasu do czasu grywałem a ostatnio nie było jakoś czasu więc ostatni raz grałem z 8 lat temu :grin: Ale jak najbardziej jestem na TAK. Ile teraz kosztuje wynajęcie kortu ??

Opublikowano

Ja gram, choć ostatnio zaniedbałem treningi, przez brak czasu :kwasny: Mam identyczną rakietę head. Sport bardzo wymagający, bardzo ważna jest tutaj technika, ale jak wykonamy pierwszą poważną wymianę to rekompensuje wszystko inne. Polecam - grać, grać i jeszcze raz grać :decayed:

Opublikowano

uwaga na kolana

generalnie zabawa raczej z kategorii kontuzjogennych

ale popykac na luzie, jak ktos umie bez napinki, zawsze mozna

Opublikowano

Bardzo fajny sport, gramy z bratem regularnie od roku, sporo się można nauczyć\dowiedzieć z lekcji i analiz na yt. Zaczynalismy od przebijania ala badminton teraz gramy mocne rotowane piłki - jest frajda! Druga frajda to opanowanie jednorekiego backhandu - tutaj podgladamy R.Federera :-)

Opublikowano
  • Autor
Kolego ja jak byłem młodszy grałem w szkółce i bardzo fajnie to wspominam. Później od czasu do czasu grywałem a ostatnio nie było jakoś czasu więc ostatni raz grałem z 8 lat temu :grin: Ale jak najbardziej jestem na TAK. Ile teraz kosztuje wynajęcie kortu ??

Kort otwarty to koszt za godzinę jakieś 20-30zł.. niestety dość sporo jak na godzinę gry, zważając, że najlepiej gra mi się jakieś 2 godzinki co 3 dni. ;)

Ja gram, choć ostatnio zaniedbałem treningi, przez brak czasu :kwasny: Mam identyczną rakietę head. Sport bardzo wymagający, bardzo ważna jest tutaj technika, ale jak wykonamy pierwszą poważną wymianę to rekompensuje wszystko inne. Polecam - grać, grać i jeszcze raz grać :decayed:

Masz stuprocentową rację, można pykać przez godzinę ale jak dojdzie do dobrej wymiany albo fajnego przemyślanego zagrania to gęba się śmieje i jest ten zastrzyk pozytywnej energii. :) Jak Ci się gra tą rakietą? Ja już zauważyłem, że grając nią jestem zmuszony używać mało siły, a dużo dużo precyzji ze względu na mało elastyczny naciąg więc jak nie skontroluję siły uderzenia to piłka leci hen daleko:decayed:

uwaga na kolana

generalnie zabawa raczej z kategorii kontuzjogennych

ale popykac na luzie, jak ktos umie bez napinki, zawsze mozna

Grając w piłkę kiedyś dość często to właśnie wtedy miałem najwięcej urazów. W tenisie jak się rozgrzeję choć trochę przed grą to w ogóle nic mi się nie dzieje. Jedynie się boję o nadgarstek bo czasem go czuję po grze, i to jest chyba najbardziej wrażliwy punkt jeśli chodzi o kontuzje w tenisie, wg mnie.

Bardzo fajny sport, gramy z bratem regularnie od roku, sporo się można nauczyć\dowiedzieć z lekcji i analiz na yt. Zaczynalismy od przebijania ala badminton teraz gramy mocne rotowane piłki - jest frajda! Druga frajda to opanowanie jednorekiego backhandu - tutaj podgladamy R.Federera :-)

Czasem próbuję podglądać właśnie te lekcje na YT, ale nie wszystko od razu zastosuję na korcie. No ale... metodą prób i błędów:decayed:

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zachęcam do dalszej wymiany zdań! Btw, rozpoczęły się kwalifikacje do Roland Garros, niebawem turniej główny. Może Isia nas zaskoczy? A jak myślicie, ktoś wreszcie zdetronizuje Nadala na RG?.. zobaczymy:)