kasius Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Może ktoś z was mi pomoże. 2 tygodnie temu kupiłam Audi A4 TDI, do wczorach było wszystko w porządku. Kiedy zajechałam pod dom nagle zgasł no i do dziś nie moge go odpalić. Może z was ktoś wie o co chodzi?
baskecior Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Może ktoś z was mi pomoże. 2 tygodnie temu kupiłam Audi A4 TDI, do wczorach było wszystko w porządku. Kiedy zajechałam pod dom nagle zgasł no i do dziś nie moge go odpalić. Może z was ktoś wie o co chodzi? 1. Sprawdź przewód na zaworze paliwa na pompie wtryskowej 2. Czy samochód posiada ukryte odcięcie ? Jesli tak - zobacz czy działa poprawnie 3. Czesto uszkodzeniu ulega immobilizer lub pastylka transpondera w kluczyku. 4.Zakładam iż nie nastapiło "łup" i nie pękł pasek rozrządu (największy udar na pasek następuje przy rozruchu) , czego Ci nie życzę - to ostatnie do sprawdzenia u mechanika.
kasius Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Wszystko zostało sprawdzone i dalej nic ,
baskecior Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 1. AVG nie wystepował w 1996 roku, zmień w profilu na AFN`a 2. Czy dochodzi paliwo do wtrysków (poluzuj jeden z nich i kręcąc rozrusznikiem zobacz czy tryska paliwem 3. Czy VAG pokazuje jakieś błędy ? 4. Czy wymieniałaś filtr paliwa ? 5. Czy akumulator kręci jak należy ?
kasius Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Problem sie rozwiązał, wystarczyło tylko przeczyścić kostkę idącą od elektrozaworu pompy i samochód jeździ. Dzięki za uwagi.
Rekomendowane odpowiedzi