Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek paliwa przy wtryskiwaczach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem w 2.5 V6 że cieknie mi paliwo z wtryskiwaczy w lewej głowicy. Wymienione zostały już wężyki przelewowe ale to nic nie pomogło. Dodam że obok tych gumowych uszczelek ( na zdjęciu zaznaczonych ) widoczne są pęcherze powietrza. Gdzie szukać przyczyny takiego problemu? Czym to jest spowodowane.

Dodam jeszcze że gdy silnik pracuje w wężyku doprowadzającym paliwo do pompy widać bąbelki powietrza, samochód dobrze pali.

Proszę o jakieś sugestie, rady.

Pozdrawiam

IMG_0524.jpg

Opublikowano

a podkładki miedziane ? może one szwankują , lub wężyki złej jakości.

Opublikowano

Łukasz pierwsze wyciek na deklu

sprawdziłbym korek od wlewu oleju czy nie ma tam ciśnienia:wink:,jeśli jest tam syczenie(ala coca cola przy pierwszym otwarciu) to odma do wymiany(najlepiej nowy model plastikowa) jak najszybciej i do wymiany jeżdzij na wpółotwartym korku od wlewu(zniwelujesz ciśnienie co się tam gromadzi).

W tych miejscach co zaznaczyłeś to jest uszczelnienie na deklu od komory zaworowej na wtryskach(tam jest olej który smaruję Twoje wałki i hydro),sam wtrysk dochodzi jeszcze dalej,głębiej wchodzi(można powiedzieć że na długość prawie dwa razy palec(środkowy:decayed:).Co do uszczelnienia to albo nowy dekiel(szrot,ASO)albo samo wyeliminowanie zapchanej odmy.

Drugie pęcherzyki w układzie paliwowym paliwowym

Do sprawdzenia cały układ paliwowy od wtrysków przez pompę do baku.Czy nie ma gdzieś zapoconych przewodów itd.Przelewy piszesz że wymieniałeś,napisz lub zrób filmik z rana jak to wygląda najlepiej z kimś czy masz tylko chwilę czy przy dodaniu gazu naglę jest ich więcej:kwasny:

To wszystko moje przypuszczenia ale posprawdzaj to co pisałem zobaczymy co dalej:wink:

Opublikowano

wymień podkładki pod przelewami ale też skoro są widoczne pęcherze koło wtrysków to najprawdopodobniej masz wygniecione podkładki pod wtryskami i uciekająca kompresja powoduje bąbelkowanie paliwa :wink:

Opublikowano
  • Autor
Łukasz pierwsze wyciek na deklu

sprawdziłbym korek od wlewu oleju czy nie ma tam ciśnienia:wink:,jeśli jest tam syczenie(ala coca cola przy pierwszym otwarciu) to odma do wymiany(najlepiej nowy model plastikowa) jak najszybciej i do wymiany jeżdzij na wpółotwartym korku od wlewu(zniwelujesz ciśnienie co się tam gromadzi).

W tych miejscach co zaznaczyłeś to jest uszczelnienie na deklu od komory zaworowej na wtryskach(tam jest olej który smaruję Twoje wałki i hydro),sam wtrysk dochodzi jeszcze dalej,głębiej wchodzi(można powiedzieć że na długość prawie dwa razy palec(środkowy:decayed:).Co do uszczelnienia to albo nowy dekiel(szrot,ASO)albo samo wyeliminowanie zapchanej odmy.

Drugie pęcherzyki w układzie paliwowym paliwowym

Do sprawdzenia cały układ paliwowy od wtrysków przez pompę do baku.Czy nie ma gdzieś zapoconych przewodów itd.Przelewy piszesz że wymieniałeś,napisz lub zrób filmik z rana jak to wygląda najlepiej z kimś czy masz tylko chwilę czy przy dodaniu gazu naglę jest ich więcej:kwasny:

To wszystko moje przypuszczenia ale posprawdzaj to co pisałem zobaczymy co dalej:wink:

Ciśnienia po otwarciu korka wlewu oleju nie ma. Wymienię jeszcze podkładki miedziane i będę widział co się dalej dzieje.

Jutro zrobię filmik jak wyglądają te pęcherze w rurkach.

---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:45 ----------

Powiedzcie mi koledzy jeszcze za co są odpowiedzialne te czujniki pokazane na zdjęciu.

IMG_0525.jpg

Opublikowano

W tych miejscach co zaznaczyłeś to możesz mieć uszczelki gumowe na deklach nie szczelne(Albo tak jak kolega Konus napisał tworzy się ciśnienie z wtrysku[ale to raczej brak mocy itd w zestawie]albo guma się wyrobiła i puszcza olej z pod dekli).Podkładki miedziane są bardzo głeboko i jeśli chcesz je wymienić to dekle w górę:wink:same miedziaki na przelewach jak nie ciekną nie ruszałbym ale przy wymianie miedzianych u podstawy wtrysku to cały komplet do wymiany.

---------- Post dopisany at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany at 22:01 ----------

Ta kostka jak się nie mylę to jest od wtrysku sterującego G80:wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj kolega mi podpowiedział że to te uszczelki obok wtrysków są do wymiany. Wymienię je na nowe i będziemy widzieć co się dzieje.

Opublikowano

Jeśli Ci się uda znaleźć,wymienić i będzie szczelne daj znać jak to zrobiłeś:wink:

Opublikowano
  • Autor

Oki kolego na pewno się odezwę. Jeszcze muszę sprawdzić te bąbelki w rurce paliwowej :facepalm:

Opublikowano

Z uszczelkami na deklach życzę powodzenia.Sprawa powietrza w układzie paliwowym jest wielokrotnie powtarzana,tematów masz mnogo.Szukajcie a znajdziecie:wink:

Opublikowano
  • Autor

A czemu życzysz powodzenia? Czy to takie trudne je wymienić ? :facepalm:

Opublikowano

Dekle mają uszczelki nie wymienne,bynajmniej ja ich nie znalazłem trzeba cały dekiel zmienić:wink:chyba że coś się zmieniło,dlatego jestem ciekawy Twoich poszukiwań:naughty:

Opublikowano

Ja też nie dostałem tych koło wtryskow :/ a olej mi walił tamtędy ale mam nadzieję ze dobre szczeliwo załatwi sprawę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja też nie dostałem tych koło wtryskow :/ a olej mi walił tamtędy ale mam nadzieję ze dobre szczeliwo załatwi sprawę.

U Ciebie wymiana odmy powinna załatwić sprawę ale to się okaże:wink:

---------- Post dopisany 17-05-2014 at 13:07 ---------- Poprzedni post napisany 08-05-2014 at 21:31 ----------

Łukasz jak tam sprawa wygląda znalezione uszczelki??jak z motorownią......działasz??

Opublikowano
  • Autor

Witam kolegów

Założone zostały nowe wężyki przelewowe i wymienione uszczelki gumowe te przy wtryskach.

Taka operacja załatwiła całą sprawę, okazało się że to nie był wyciek paliwa ale oleju z uszczelek.

Teraz to szukam nowego właściciela dla Audi :wink:

Opublikowano

Ile kosztowały uszczelki na dekle??