Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przesunięta tylna belka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem samochodu audi a4 b5. Dzisiaj taki oglądałem i gołym okiem widać że tylne lewe koło jest głębiej osadzone a prawe jest równo z nadwoziem. Tak jakby cała tylna belka była przesunięta w prawo. Wiem, że mogła dostać strzał w tylne koło, ale właścicielka nic o tym nie wie i mówi że jeździ tak od 4 lat i nawet tego nie zauważyła.

Teraz pytanie. Czy jest jakaś regulacja tylnej belki ? Czy może to być spowodowane pękniętą sprężyną, albo wylanym amorem ?

Ktoś z was miał coś podobnego?

Opublikowano

Jedź na geometrię, może po prostu jest źle błotnik wspawany. Miałem tak kiedyś w aucie:D

Opublikowano
Jedź na geometrię, może po prostu jest źle błotnik wspawany. Miałem tak kiedyś w aucie:D

Jak może być tylny błotnik zle wspawany ? :facepalm: Skoro byłby źle wspawany to zanczy ze po dobrym dzwonie .

Co do auta jedź na stacje może tuleje na belce siedzą i wystarczy wymienić .

Opublikowano

Może być. U mnie była wymieniana reperaturka czy jak to się tam zwie i faktycznie ktoś krzywo wspawał:)

Opublikowano
  • Autor

W sobotę do mechanika się wybiorę i zobaczymy co w trawie piszczy.

Ale rozumiem, że regulacji na tylnej belce nie ma ?

Opublikowano
W sobotę do mechanika się wybiorę i zobaczymy co w trawie piszczy.

Ale rozumiem, że regulacji na tylnej belce nie ma ?

Nie dam sobie ręki obciąć ale chyba jakies małe pole do popisu powinno być :wink:

Opublikowano

Nie ma regulacji tylniej belki. Najlepiej jedź i niech zrobią sprawdzenie zawieszenia + geometria. Na kanale coś więcej będzie widać. Sprawdź też czy opony rozmiarami pasują.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Wczoraj właśnie wymieniałem belkę i niestety regulacja JEST!!! Lewe koło mam bardziej schowane niż prawe o ok 1cm. W listopadzie ustawiałem zbieżność i gdzie nie dzwoniłem wszyscy mówili że tył jest NIEREGULOWANY, a tu proszę. Przecież gołym okiem widać że otwory na śruby w belce są "prostokątne - z lekką regulacją", a nie mają idealnego otworu na śrubę. Pozdr

Opublikowano

4226069526

Ile jest możliwości tam do przesunięcia ? W takim razie można delikatnie tylko w boki regulować, ale nic po za tym ?

Opublikowano

Z góry przepraszam za wchodzenie z butami w temat ale nie chce zakładać nowego.

Miałem wymienianą tylną belkę i od tego czasu podczas jazdy na wybojach slychać z tyłu skrzypienie.Macher nie nasmarował gum czy co ?