Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zacinające się kierunkowskazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z kierunkami gdy włączę kierunek obojętne w którą stronę po kilku sekundach zacina się w pozycji włączonej i kierunek świeci cały czas i długo nie chce się od blokować dopiero po kilku włączeniach i wyłączenia ustępuje. co może powodować takie działanie ?

Opublikowano

Do sprawdzenia przerywacz czy też przekaźnik od kierunków. A awaryjne działają dobrze?

Opublikowano
  • Autor

jak już kierunki staną to nawet włączanie awaryjnych nie rusza tego

---------- Post dopisany 11-05-2014 at 10:15 ---------- Poprzedni post napisany 09-05-2014 at 22:00 ----------

gdzie znajdę ten przerywacz i czy da się go jakoś sprawdzić lub naprawić

Opublikowano

kolego, miałem ten sam problem...musisz wyciagnac cały włacznik awaryjnych, rozebrac i przeczyscic styk (ewentualnie psiknąć kontaktem) i powinno działać..pozdrawiam

zapomnialem napisac ze tak jest w autach przedliftowych...jak jest po 2 lifcie niestety nie wiem

Opublikowano
  • Autor

no ok a powiedz mi gdzie znajdę ten przerywacz ?

Opublikowano

Wyciągnij trójkącik (przycisk awaryjnych) i tam jest taka blaszka.

Opublikowano
  • Autor

aha czyli u nas jest to połączone z przełącznikiem awaryjnych. i co mam zrobić z tą blaszką jak już go zdemontuję ?

Opublikowano

Witam!

Podaję Ci przydatny link:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-regeneracja-przerywacza-kierunkowskazow-ii-lifcie-85059/

Masz opisany krok po kroku ale na Twoim miejscu wymieniłbym na nowy; koledzy pisali na forum, że czyszczenie blaszki to zabieg na krótko i ponownie problem wraca. Jak chcesz poczytać to w wyszukiwarce wpisz "wymiana przerywacza kierunkowskazów", wyświetlą Ci się tematy z tym związane, a decyzja należy do Ciebie. Szczerze odradzam reanimowanie przerywacza, bo może się zdarzyć, że w trasie Ci znowu walnie i komfort jazdy do bani, by nie powiedzieć jaki to stresik :grin:

Pozdrawiam

Krzysztof

Opublikowano
  • Autor

ok wezmę to pod uwagę ale zajrzę do niego co tam jest grane

---------- Post dopisany 16-05-2014 at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany 11-05-2014 at 22:04 ----------

jutro zabieram się za ten przerywacz macie jakieś rady jak zdjąć tą ramkę plastikową czy trzeba też zdejmować ramkę od radia i klimy