Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak mocy + ubytek oliwy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

padła by tak nagle wraz z turbo?

chyba aż takiego pecha nie mam

Opublikowano

Rozne rzeczy sie zdażaja...mam tak czesto.... Najgorzej klientowi to wyjaśnic..ale to juz doradcy serwisowego brocha... Musisz kompa podpiac i loga zrobic by cos bylo widac...

Opublikowano

@mAti_brd - a przed padnięciem miałeś taki objaw że po 1500 obr/min pojawiał się w trakcie jazdy po dodaniu gazu taki dziwny dźwięk? u siebie coś takiego dziś zaobserwowałem. na postoju nic nie słychać - tylko jak się jedzie. myślałem że klima, radio ale po wyłączeniu dalej coś słychać. olej jest. dodatkowo raz jak wyprzedzałem to słabo się auto zebrało i mam wrażenie że słyszałem jakby coś przeleciało przez układ wydechowy.... :facepalm: może jestem przewrażliwiony ale już się boję że znów coś do naprawy... :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
@mAti_brd - a przed padnięciem miałeś taki objaw że po 1500 obr/min pojawiał się w trakcie jazdy po dodaniu gazu taki dziwny dźwięk? u siebie coś takiego dziś zaobserwowałem. na postoju nic nie słychać - tylko jak się jedzie. myślałem że klima, radio ale po wyłączeniu dalej coś słychać. olej jest. dodatkowo raz jak wyprzedzałem to słabo się auto zebrało i mam wrażenie że słyszałem jakby coś przeleciało przez układ wydechowy.... :facepalm: może jestem przewrażliwiony ale już się boję że znów coś do naprawy... :kwasny:

objawy jakie zauważyłem raz ciągnął jak wściekły a innym razem cieniutko po za tym innych objawów nie zauważyłem ani nie usłyszałem

Opublikowano

jak wracałem dziś z pracy wstąpiłem na warsztat. diagnosta przejechał się zemną, posłuchał - na postoju to samo i wydał wyrok - turbina dogorywa... :facepalm:

Opublikowano
  • Autor
jak wracałem dziś z pracy wstąpiłem na warsztat. diagnosta przejechał się zemną, posłuchał - na postoju to samo i wydał wyrok - turbina dogorywa... :facepalm:

im wcześniej się nią zajmiesz tym mniejsze koszta naprawy

Opublikowano

jesli nurtujacy cie dziwek to takie szorowanie/ - HHHHHHHHH przy dodawaniu ujmowaniu gazu na wyższym biegu w małym zakresie rpm to jes to normalne...ja takze to mam ale już o wiele się to wyciszyło...- chyba po usunieciu klapek w kolektorze ssącym...a ponoc to całkowicie zniknie gdy usunie sie DPF...

Opublikowano

Nie sotom, jandpf wywalilem i nadal to jest. Moze kiedys sie dowiemy co to ;)

Opublikowano

Tzn to jest dźwięk z układu doladowania ale to nie oznaka klękającego turbo...gdzieś na tym 4um czytalem o tym-fajnie to opisal 1łebski 4umowicz...to jest tzw przeciw cisnienie...

Opublikowano

Tez to gdzies czytalem.. chrobotanie, czy cos takiego...

Opublikowano

dpf mam wywalony już prawie rok. a objawy są takie: hałas (mam bdb słuch - wiele lat grałem na klawiszach i w orkiestrze dętej więc wychwytuję zmiany w brzmieniu :decayed: ), większe zużycie paliwa, dymienie i zapach oleju w spalinach, spadek mocy. autem jeżdżę codziennie i od razu poczułem zmianę w zachowaniu auta... :kwasny:

Opublikowano

Byles juz z tym na warsztacie? Wystarczy zdemontowac kanal powietrza doprowadzajacy pow.do f.powietrza a nastepnie przewod powietrza z f.powietrza do turbosprężarki i pancami chwycic za ośkę turbiny spr luz- na boki/ gora,dół i wzdluzny luz boczny ledwie wyczuwalny / wzdluz ma go niebyc wogole..

A oleum w silniku nie ubywa ci?