Opublikowano 12 Maja 201412 l Zauważyłem że ostatnio moja audiczka znakuje teren olejem zostawia kropki po stronie kolektora ssącego ;/ w sobotę zdejmę kolektor i zobaczę co i jak, lecz chciałbym zebrać informację co mogło nawalić że puszcza olej? ewentualnie jakie części zakupić?
Opublikowano 12 Maja 201412 l może i przez odmę puszczać, albo oring pod chłodniczką i może na jedną stronę olej dmucha. Musisz wyczyścić i zobaczyć gdzie dokładnie leci Może i misa z jednej strony kapać więc sporo rzeczy może olej puszczać
Opublikowano 12 Maja 201412 l Rurka odmy ma taki kształt, że ma 4 potencjalne miejsca gdzie pęka. Moja pękła w dwóch z nich. Wymiana i już nie cieknie. pomiędzy czarną i czerwoną strzałką powinny być jeszcze dwie na zgięciach. Tam też pęka.
Opublikowano 13 Maja 201412 l jak koledzy wyżej, najlepiej zdjąć kolektor (uważaj żeby maras nie naleciał do kanałów dolotowych, zdmuchnij pył itd z podstawy kolektora zanim ściągniesz) i powinieneś zobaczyć co świeżo leje ;p, stawiam na odme, jednak po wymianie (czegokolwiek) umył bym silnik dla sprawdzenia.
Opublikowano 13 Maja 201412 l Aaa, na allegro masz zamienniki np. firmy Torpen, ale ori z zapasów magazynowych były wystawione za połowę ceny. Może jeszcze są.