MłodyA4 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witam. Panowie mam takie pytanko któredy przeciągnąć do środka kapel "+" idący od aku do wzmacniacza? Nie mam zupełnie pojęcia tak można by go było przeciągnąć z komory silnika do wnętrza. Prosze o szybką pomoc:/ Pozdrawiam
dudek81 Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 Ja osobiście przeciągnąłem przez skrzynkę komputera do kabiny i dalej w progu.
MłodyA4 Opublikowano 6 Września 2008 Autor Opublikowano 6 Września 2008 a jak próg zdjąć? Rozkrecałeś całą obudowe ECU?
fiszmenbrzeg Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 Witam nie ciągnij przez skrzynie komputera bo dużo zabawy ja puściłem od strony pasażera tam idzie jakaś rurka z klimy,najszybciej i najprościej i nic nie będzie przeciekać a kabel mam gruby oczywiście jak będziesz miał jakąś szpare to zaślep np.silikonem Pozdrawiam
Skrzypek Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 a jak próg zdjąć? Rozkrecałeś całą obudowe ECU? progi są na zatrzaski, wystarczy odciągnąć i wyskoczy. Tylko oczywiście delikatnie żeby nie połamać
MłodyA4 Opublikowano 6 Września 2008 Autor Opublikowano 6 Września 2008 fiszmenbrzeg problem w tym że ja klimy nie mam a nie widziałem tam żadnej szpary żeby się do środka przecisnąć:/
dudek81 Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 Przez skrzynkę z ECU nie ma problemu przeciągnąć. Odkręcasz śruby i sam zobaczysz (do jednej pod szybą jest ciężki dostęp). Musisz zrobić mały otwórz w skrzynce na kabel. Uszczelnisz silikonem i będzie GIT. Potem odkręć ten plastik co jest przy uchwycie do otwierania maski - jest na dwa wkręty. A listwę progową z wyczuciem odciągnij do góry, to wyskoczy z zatrzasków. Z tyłu z ciągnij boczek i puść kabel tak jak idzie cała wiązka.
grzes1150 Opublikowano 11 Września 2008 Opublikowano 11 Września 2008 A nie lepiej się wpiąć pod deską rozdzielczą??? Tam jest przykręcony kabel koloru czerwonego (gróby jak palec) który idzie bezpośrednio od akumulatora. Ja tak zrobiłem i jest ok. To że jest wzmacniacz widać tylko w bagażniku no i oczywiście słychać
pox Opublikowano 11 Września 2008 Opublikowano 11 Września 2008 Ja odkręciłem górną obudowę od ECU. Jest tam sporo miejsca na przeciagnięcie kabla. Ja przeciagałem go od strony komory silnika do wnętrza samochodu. A w skrzynce, zrobiłem dziurę, w gumowym elemencie, którędy wychodzą kable do silnika (Zrobiłem małą dziórkę i na siłe przeciągnąłem kabel, więc nie powinno być problemów z wilgocią - kabel 20mm2)
MłodyA4 Opublikowano 11 Września 2008 Autor Opublikowano 11 Września 2008 właśnie zrobiłem tak przez ECU i lewym progiem potem pod tym boczkiem kanapy aż do bagaznika 5m kabla nawet troszke za dużo:D już wszystko podłączone tylko suba brak narazie :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi