Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

skąd i jaki łącznik elastyczny tłumika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie . Szukajka mi nie znalazła :/ . Chcę wymienić przy okazji katalizatora :) .

Opublikowano

Również bym się chciał podpiąć do tematu, gdyż też szukam złącza elastycznego. Na allegro za 20zł dostać je można albo i za 80zł

Byłem w sklepie motoryzacyjnym u siebie w mieście. Facet dał mi do ręki takie złącze w cenie 34zł i pytam się jaak z jakością tego to powiedzia mi, że na pewno nie przejeżdzę tego złącza.. na allegro jak patrzyłem to było prawdopodobnie to samo złącze za 20kilka złotych.

Z kolei gosćiu który ma mi kata wycinać, mowil, ze porządne złacze kosztuje kolo 80zł a taniego nie oplaca sie wstawiac, proszę o porady gdyż na prawde nie wiem czy warto inwestować prawie 100zł w coś co za polowe tego może spelnić podobne zadanie

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

A to są jakieś standardowe długości i średnice?? Gdzie na allegro bo ja nie mogę znaleźć do a4 b6 1.8t.

Opublikowano

Najlepiej to zmierz jakie Twoja ma wymiary i wtedy na allegro szukaj.

A może ktoś obeznany w temacie się wypowie? Bardzo bym prosił o odpowiedz

Opublikowano
  • Autor

ehh ciężko to zmierzyć nie wyciągając a szukanie po wyciągnięciu to dłuższy czas bez furki :( .

Opublikowano

A co do jakości i cen złącz elastycznych wypowie się ktoś? :wink:

Opublikowano
  • Autor
:D są wieczne widocznie :)
Opublikowano

Gdyby tak było.. to nie musiałbym jej teraz wymieniać. :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tylko nam siadła pleciona poprostu :)

---------- Post dopisany 20-05-2014 at 08:16 ---------- Poprzedni post napisany 17-05-2014 at 21:50 ----------

Rozumiem że jak katalizator ma takie koncówki trujkątne to i ten łącznik elastyczny ma też mieć taką końcówkę??

Opublikowano

Witam,

Zwracam się o pomoc do "znawców" tematu.

Oberwała mi się plecionka (złącze elastyczne) na łączeniu z rurą od kolektora (tak jak na zdjęciu).

wydech a4 b5 oberwana plecionka | IMG_1471.jpg | Fotosik.pl

Chciałbym wymienić cała rurę od kolektora do tłumika środkowego bo z rury niewiele zostało (nie ma już do czego przyspawać plecionki):

Tłumiki - Audi - A4 - B5 (1994 - 2001) - 1.8 / 1.8T - 30.372 Rura kolektorowa : centrum układów wydechowych : tłumiki, tłumik

Czy wymiana tej całej rury to duży problem? można się do niej dostać "od dołu", przez kanał czy trzeba kombinować jakoś inaczej? np wyciągać silnik :P

Za plecionki tłumikarze kasują 150/200ziko a spaw trzyma niecały rok :/

Bardzo proszę o pomoc!

Opublikowano
  • Autor

Kurcze do b5 tych plecionek jest od pyty a do b6 1.8t nie moge znaleźć :/

Opublikowano
Kurcze do b5 tych plecionek jest od pyty a do b6 1.8t nie moge znaleźć :/

Kiedyś widziałem do B6 1.8T na allegro Walkera za 105zł ale nie wiem czemu w katalogu tej firmy nie ma czegoś takiego

Opublikowano
  • Autor

Lukam w etce to chyba cała rura jest z plecionką ciekawe jaka cena hehehe pewnie z pincet ;)

---------- Post dopisany at 11:56 ---------- Poprzedni post napisany at 11:14 ----------

Hehehe około 700 zeta :)

Opublikowano

Wrzuciłem link do rury kolektorowej. Na bank mają też do b6, wystarczy poszukać.

Pytanie tylko jak wygląda wymiana tej rury...

Musze jechać do warsztatu by wyciągnęli starą, założyli nową a potem do tłumikarza by dospawał do reszty wydechu czy poradzi sobie z tym wszystkim tłumikarz?

---------- Post dopisany at 12:47 ---------- Poprzedni post napisany at 12:44 ----------

kurde, do b6 maja tylko do 2.0. Pewnie nie pasuje...

Opublikowano
  • Autor

Hyba jednak kupie w intercarsie i pospawam ehhh

Opublikowano

Dzwoniłem do tego sklepu. Koleś mówi że wymiana tej rury jest prosta jak budowa cepa. klucz na przedłużce, 3 śruby, z drugiej strony obejma i po sprawie :)

Chyba zamawiam :)

Opublikowano
  • Autor

No masz szczescie ja nadal szukam :/

Opublikowano
Dzwoniłem do tego sklepu. Koleś mówi że wymiana tej rury jest prosta jak budowa cepa. klucz na przedłużce, 3 śruby, z drugiej strony obejma i po sprawie :)

Chyba zamawiam :)

Bo to jest bardzo proste wystarczy spojrzeć i już sam się domyślasz jak to wymienić. Poszukaj w gordonie i zobacz czy nie mają intercars strasznie drogi nawet przy upustach -30 % dla mechaników.

Opublikowano
  • Autor

Ale o samej plecionce mowie z intera

Opublikowano

jeżeli wam pomoże to AVJ plecionka średnica 5,5 cm długość 12 cm - wczoraj mierzone :)