rapens Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Witam, ostatnio zauważyłem że zaczął mi ubywać płyn chłodniczy,szukałem przyczyny i chyba znalazłem pęknięty wąż z tyłu bloku silnika ,mam pytanie czy musze go całego wymienić czy mogę to pęknięcie jakoś zakleić ,może jakąś taśmą specjalną,a jak nie to czy wymiana tego węża jest uciążliwa? poniżej zdjęcie tego wężą
przemo v6 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Mozna prubowac wstawic kawalek rurki i 2 opaski powinno sie udac ale ja bym nie dziadowal i kupil drugi
rapens Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Opublikowano 19 Maja 2014 wiem że lepiej drugi ale to sie wiąże z wymianą a ja nie wiem czy sam dam radę wymienić?
gurban6 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Dasz radę.Musisz spuścić trochę płynu chłodniczego,tyle aby było poniżej miejsca przecieku,następnie zmień wąż i po kłopocie.Układ sam się odpowietrzy jak dolejesz płynu do wskaznika w zbiorniku .Radzę kupić ori wąż,chociaż można zastosować metody MGaywera
rapens Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Opublikowano 19 Maja 2014 no to spróbuje sam tylko może ktoś wie jak się nazywa ten wąż czy ma jakieś numery?
OLI_B5 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 z tego co widze to wąż od nagrzewnicy i troche roboty będziesz miec z wymianą..
rapens Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 przewód dopływowy do wymiennika ciepła tak podobno to sie nazywa,problem bo nie mam żadnego numeru tej części a nie chce kupić przewodu i się okaże że 1 cm za długi albo za krótki.
franekd4 Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 dobrze jak bys go wyciagnol i sprawdzil numer bo na zdjeciu nie widac ktoren to u siebie mam numer 8d0 819 373 af a drugi mam przytarty troche numer ale koncowka by sie zgadzala z numerem z etki 8d0 819 371 b -oba z adp zobacz na zdeciach i porownaj ktoren to :
Rekomendowane odpowiedzi