Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

skradzione Audi a wycena Eurotax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, niestety stało sie.... budze sie a mojej A4 nie ma :(. Na szczescie jest AC w pzu i dzis dostałem wycene z PZU stworzona w Eurotax.

Moje A4 to 2007 2.0 tdi multitronic, full fabryczny s-line. Mam do was kilka pytan:

1. czy to mozliwe ze s-line zewnetrzny wyceniony jest tylko na 770 zł?

2. czy eurotax nie ma czegos takiego jak s-line wewnetrzny?

3 to samo z BOSE, tak wazna pozycja a mi jej nie potrafili zaznaczyc mimo ze podawałem

4. zrobili mi az 8% korekty ze wzgledu na pochodzenie :( myslicie ze jak im przestawie fv np wymiany w niemczech silnika w aso lub ksiazke serwisową to cos to zmieni ?

5. miałem listwy szczotkowane aluminium 1NK, a zaznaczyli mi jakies Facette za 50 zł - smiech na sali .......

Wycena nie jest tragiczna ale nie obejmuje wielu pozycji ktore auto posiadało...

Opublikowano

Podaj co miałeś ubezpieczone i na jakich warunkach.

Podaj wycenę którą dostałeś z PZU.

Opublikowano

Niestety tak już jest że nie wszystko obejmuje ubezpieczenie. O czym nam nie mówią. Należy osobno dobezpieczać interesujące nas elementy wyposażenia. Jest tak np.w przypadku szyb. Niby mamy AC a za szyby płacimy dodatkowo. Pewnie z elementami wyposażenia jest podobnie. Swoją drogą złodziejstwo.

Opublikowano

moja wycenili na 8900zl w generali lol a chcieli za pełen pakiet z częściami oryginalnymi w razie uszkodzeń składkę w wysokości 4700zl rocznie , same reacro sa warte od 3500-5tys w zależności od stanu i wersji

Opublikowano
  • Autor

napisałem odwołanie, bo nie uwzglednili kilku opcji ktore wyraznie widniały na polisie np. szyberdach, zobaczymy co to da?

Opublikowano

Witam Bogusław, aktualnie prowadze taka sprawę tylko z Mercedes ktory spłonoł. TU PZU i tez na eurotaxie, i powiedziec ci mogę ze wartosc auta 120 tys i 23 tys zwałowali..... juz nie wspomne ze u ciebie jest temat S liny wszystkim juz znany i ze jak twierdzisz masz nie kompletne wyposarzenie na papierze.... tylko teraz pytanie jak im udowodnisz jakie miales auto?? Jesli sam dokupiles cos i wlozyles to tylko faktura/rachunek cos pomoze, jesli to bylo w wyposarzeniu auta ktore kupiles to po vinie powinni wpisac... ale jak wiemy czasami o czyms "zapominaja"... Jak masz pytania to śmiało dzwoń :)

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
  • Autor

dzis dostałem odpowiedz na mailowe odwołanie, jestem pozytywnie zaskoczony bo wszystkie poza jednym elemntem wypasu zostały uwzglednione i dodali mi 1200 zł, tylko, ze u mnie nie było problemu z weryfikacja bo miłem fabrycznie bardzo bogatą wersje i nic nie musiałem dokładac wiec po vin im wszystko by wyszło. W prawdzie nie policzyli mi wewnetrznego pakietu s-line ale poszczegolne elementy dały ładna sume.

Nie naniesli natomiast pakietu chrom tj. chromowanych listew wokół szyb, ktore tez swoje kosztuja.

ciekawe czy moge jakos podniesc wartosc auta z tytułu prawie nowego silnika (w chwili kradziezy mial niespełna 20 tys. km) na ktory mam papiery i ktory był wymieniany w ASO ?

Opublikowano

Tak, wysyłaj do TU faktury za zakup silnika, ponieważ zapewne w rubryce-silnik zrobili ci amortyzację za przebieg. Jeszcze pewnie będzie możliwość do podwyższenia sumy którą ci zaproponują ale jak narazie czekam na kompletną wycenę- jak Ci całe wyposażenie zakwalifikują wraz z Silnikiem(a jak ci tego nie uwzględnia to spróbuje to zrobić swoimi metodami). Wtedy będziemy mogli coś podziałać jak oczywiście będziesz chciał :)

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
  • Autor

Lust na razie silnika nie uwzglednili wiec moze podziałamy razem.