Opublikowano 21 Maja 201412 l witam wszystkich do silnika AEB wsadzilem turbo k04-023,wtryski z tego co pamietam szare z s3,przeplywke 3 cale ,ele.przepustnice od s3 i wszystko to zgralem do sterownika chyba APX i wszystko chodzi jak trzeba tylko mam taki problem ze gdy mam zalozony dv oryginal szczelny i jak dodam wiecej gazy (zwieksze obroty ) i odpuszcze to silnik potrafi zgasnac ,lub prawie zgasnac i reszte faluje obrotami prze chwile , a gdy zdejme dv to wszystko chodzi pieknie nie ma tych obiawow . DV podpiety bezposrednio do kolektora ssacego a zawor n249 jest tylko wpieta wtyczka zeby nie bylo bledow . kupilem DV aluminiowy ten z mozliwoscia sprezyn i moze delikatna poprawa ale dalej przygasa lub zgasnie moze ktos mial taki problem albo ma wiedze jak to naprawic , bo jest to bardzo meczace gdy dojezdzam do skrzyzowania a auto buuuuuu prosze o pomoc
Opublikowano 23 Maja 201412 l Autor Ok postaram się jak najszybciej to zrobić ---------- Post dopisany 23-05-2014 at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany 21-05-2014 at 22:25 ---------- No niestety padła cewka i logi dodam dopiero w srode
Opublikowano 23 Maja 201412 l bledy jeszcze ci pluje jakies? napinacz tez wsadziles elektroniczny? wszystko wszystko przelozyles?
Opublikowano 25 Maja 201412 l Autor wszystko przelozylem ladnie smiga . z tego co mi wiadomo to APX APY nie mialy tzw. zmiennej fazy jesli o to chodzi , a wlasnie nie ma zadnych bledow nic a wiem ze nowsze 1.8t sa czule na na spadek cisnienia i dlatego mam DV aluminiowy z alledrogo zadnego blo-off czy cos a bez DV gdy nie wypuszcza cisnienia chodzi jak zegarek i tego nie moge rozwiazac logi dodam jak tylko dostane cewki bo jedna padla niestety
Opublikowano 26 Maja 201412 l Autor Kolanko z turbo i resztę do końca 3całe, stożek pipercrossa . mogę wrzucić fotkę