Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotele z A6C5 do B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi po glowie taki pomysl, na necie widzialem mocowanie fotela z a6c5 i mniej wiecej jest podobne, ktos juz to przerabial ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

o ile dobrze pamietam fotele sa takei same, chyba ze pomylilem z c4

Opublikowano

przerabiałem ten temat jak zmieniałem u siebie fotele z tego co pamiętam jeden ślizg fotela jest inny ale jest to do zrobienia całkiem prosto

Opublikowano
  • Autor

jakies konkrety? zdjecia? :wink:

Opublikowano

nie napisałem, że nie podjąłem się tej operacji ponieważ kolor foteli okazał się inny niż mi się wydawało i ostatecznie założyłem od sedana polifcie :decayed:

Opublikowano

użyj opcji szukaj taki temat już był..

sto tysięcy razy.

Opublikowano

temat byl ja wkladalem do siebie recarosy,z przodu do przerobki tylko 1 kolko a dokladnie zeszlifowanie go chyba ze 3mm ale nie pamietam czy od str.tunelu czy drzwi...i oczywiscie przod dospawanie mocowania z a6...tyl ciezko siedzisko niema szans chyba ze skocisz jakos,oparcie tez jest troche inne ale do upchania,lecz te boczki kanapy juz bedzie ciezko wlozyc

Opublikowano

a co jesli sie rozchodzi o fotele w full pradzie? podejda prady z a6 do prądu w b5?

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi tylko o fotele przod, tylnia kanapa zostanie ori

Opublikowano
a co jesli sie rozchodzi o fotele w full pradzie? podejda prady z a6 do prądu w b5?

Jeśli miałeś prąd w B5 ( mogą być same lędźwie ) to zadziała to w fotelach od C5.

Tam jest chyba nawet taka sama kostka i ona obsługuje wszystkie regulacje w fotelach C5.

Pamiętaj że w C5 były 4 warianty sterowań w fotelach.

- ubogo w pytę - same lędźwie

- podstawowa - lędźwie i opuszczanie fotela w dół

- rozbudowana - lędźwie, fotel w dół, oparcie w dół , sam przód siedziska, sam tył siedziska, kołyska

- Recaro - to co wyżej tylko bez 3 ostatnich funkcji :thumbdown::thumbdown:

Opublikowano

prad jest ten sam grzanie (ziel.kostka)jest na wsowki a w b5 na bolce wiec kostka do przerobki,air bag jak polift w b5 to pasi jak przedlift to kostka do przerobki

Opublikowano

a czy szyny z foteli elektrycznych A6 są takie same jak szyny w fotelach elektrycznych A4 B5 ?

Opublikowano
a czy szyny z foteli elektrycznych A6 są takie same jak szyny w fotelach elektrycznych A4 B5 ?

a tego to niewiem ale raczej nie...

---------- Post dopisany at 19:30 ---------- Poprzedni post napisany at 19:28 ----------

w b5 masz full elektrycz i czesciowo elektrycz np.recaro, i tam szyny sa inne ale idzie je zamieniac

Opublikowano

będę musiał podjechac na szrot i pocykać foto jak to dokładnie wygląda w a6 :wink:

Opublikowano
air bag jak polift w b5 to pasi jak przedlift to kostka do przerobki

W A6 przelift kostka z 2 pinami, w Poliftowych 3 pinowy.

Jeśli mamy w A4 Airbag z 2 kablami/pinami, a w fotelu 3 pinowy to jeden pin ( masa ) leci do połączenia z masą z elektryki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pare dni temu to robiłem i tak oba Ślizgi (w tych fotelach masz kółeczka) trzeba zszlifowac o połowe, odciąć przednie mocowanie szyny pod nogami kierowcy, wspawać jak najniżej mocowanie od nowego fotela, (prądu w starym nie miałem dorabiałem wsjo) ps. dopasuj zanim przyspawasz bo wydaje mi sie ze inna geometria foteli jest ze miejsce pod udami jest zbyt wysoko,

Opublikowano
  • Autor

masz jakies zdjecia?