!Grześ Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Wałków ciąg dalszy...Zaczęło coś stukać w silniku... jak sie okazało Szklanki.Co więcej.. mają przejechane troche ponad 20tyś km bo przy kapie silnika były wymieniane... ale tak jest jak nie stoisz nad mechanikiem który to robi i w cenie popychaczy wyższej klasy ładuje ci do silnika najgorsze chińskie gówno jakie jest dostępne na rynku...
manian Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 jak to jest w ogóle możliwe - ale masz pecha
!Grześ Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Wszystko jest możliwe kiedy oddajesz samochód do "Rzeźnika" Zwanego dalej Mechanikiem i nie patrzysz mu na ręce...Ale na szczęście już z nim nie mam do czynienia...JEst już OK
manian Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Ale generalnie jęk by nie te szklanki to silnik wyglada w środku idealnie.
!Grześ Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Bo jest nowy Tam wszystko zostało już wymienione... nie ma chyba ani jednej części starej...
!Grześ Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Złożyłeś cały silnik z nowych części? Tak,łącznie z regeneracją głowicy,bloku,gniazd wtrysków... regeneracja turbiny,wtrysków itd itd itd... Tam stary to jest tylko osprzęt i wiązki itd Cały słupek jest na nowych częściach... Edytowane 19 Lutego 2015 przez !Grześ
oprych Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Co nie zmienia faktu ze mechanicznie masz już wszystko pochytane więc nie pozostaje nic innego tylko zabrać się aby poprawić wygląd teraz masz pełne pole do popisu
!Grześ Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Ale mi nie zależy by "Wyglądało" NIe przywiązuje się do samochodów,często spontanicznie je zmieniam wiec nie warto pakować dodatkowych pieniędzy... Blok masz stary Blok i głowica są po regeneracji. Z blokiem też coś było nie tak z tego co pamiętam... Jutro sprawdzę dokładnie bo mam zapis części użytych do remontu łącznie z Cenami... Sprawdzone... H4mm3r,w wykazie czynności i części jest pozycja "Szlif Bloku" na kwote 350zł.Ale temu pajacowi wierzyć nie można... Edytowane 20 Lutego 2015 przez !Grześ
jhimo Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Ehh patrząc czasami na tvn turbo 'będzie pan zadowolony" to też zaczynam wątpić i strach oddawać auto do mechanika.. Samochód widziany pare razy na Pinku w plazie ;D
!Grześ Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 Dlatego obecnie serwisuje u Kuby Tam nie musze stać i patrzeć im na ręce :-)A na plazie byłem ostatnimi miesiącami z 2-3 razy swoim samochodem więc mogłes je widzieć Szklaneczki już na swoim Miejscu Silnik chodzi Cichutko,jak nowy
manian Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 to teraz już musi być malyna. trzymam kciuki żeby na tym się skończyło.
Gość .... Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Podobno coś tu pisali o mnie teraz fajnie chodzi Niunia Grzesia , Oprych Twoja też teraz miodzio silnik chodzi
oprych Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Podobno coś tu pisali o mnie teraz fajnie chodzi Niunia Grzesia , Oprych Twoja też teraz miodzio silnik chodzi
!Grześ Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Podobno coś tu pisali o mnie teraz fajnie chodzi Niunia Grzesia , Oprych Twoja też teraz miodzio silnik chodzi A no chodzi Miejmy nadzieje że jak najdłużej Miał być kupiec na moją pompe,ale profilaktycznie ją rozebrałem aby sprawdzić luzy Gniazda napędu pompy... Jak się okazalo luzy są dosyć duże więc jako ze posiadam sprzęt na firmie to postanowilem zregenerować gniazdo w którym osadzony jest "Imbus". Standardowo to gniazdo ma średnice 6mm... powiększyłem to gniazdo do 7mm oraz będę dorabiał imbusik który to napędza pod te Gniazda... Takie luzy byly: Tak gniazda mniej więcej wyglądały na zdjęciu: Tutaj już przygotowana Elektroda pod drążenie nowego Gniazda: Na tym zdjęciu już na maszynie po Automatycznym Centrowaniu elektrody do Osi Elementu: Na tym zdjęciu Detal już po drążeniu,z nowym Gniazdem o średnicy 7.1mm : Tutaj już Poskładane w Całość Obecnie drąże Gniazdo na Wałku,troche jest z Tym zabawy ale Efekty będzie można zobaczyć niebawem Tutaj jeszcze Foto przed Drążeniem W trakcie Auto Centrowania do Osi Detalu No i Gniazdo na wałku : Aktualizacja: Dzisiaj dorobiłem imbus,na zdjęciu jeszcze nie przyciety na wymiar: Na filmiku jak widac Brak Luzów w Gnieździe Pompy: A tutaj Gniazdo na wałku: Obecnie wałek się Hartuje... no i Później składanie do kupy całości Dziękuje za Uwage... Czytała Krystyna Czubówna POzdro Edytowane 27 Lutego 2015 przez !Grześ
!Grześ Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Wleciało oświetlenie Ledowe do Środka,Wcześniej już oświetlenie ledowe tablicy Rejestracyjnej. KUpiłem na rejestracje gotowe całe lampki,świeca bardzo jasno,białym światłem I zarówy do środka (nie mam lampek w drzwiach ani oświetlenia na nogi wiec żarówek niewiele),oczywiście koleś z aukcji popieprzył zamówienie i wysłał mi o dwie C5W za mało,za to dwie T4W za dużo ... ale już C5W do mnie idą Edytowane 2 Marca 2015 przez !Grześ
Rekomendowane odpowiedzi