Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak światła przeciwmgielnego - tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stwierdziłem brak przeciwmgielnego z tyłu. Po wymianie żarówki dalej brak. Sprawdzono napięcie, brak. O co chodzi, co mogło się zepsuć. Gdzie szukać?

Opublikowano

Może przewód się zmęczył i przerwał w tej gumie pomiędzy klapą bagażnika a karoserią...

Opublikowano

Masz może oryginalny hak holowniczy w wyposażeniu?

Opublikowano
  • Autor

Mam hak.

Opublikowano

Sprawdź gniazdo przyczepy... często tam przełącznik szwankuje i wyłącza przeciwmgielne w samochodzie.

Opublikowano
  • Autor

A ten przełącznik jest gdzieś w gnieździe w środku?

---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ----------

Czy po prostu mam rozkręcić gniazdo i wyczyścić styki?

Opublikowano
A ten przełącznik jest gdzieś w gnieździe w środku?

---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ----------

Czy po prostu mam rozkręcić gniazdo i wyczyścić styki?

Wyłącznik jest w gnieździe z boku. Załącza go wtyczka przyczepy.

Opublikowano
  • Autor

Proszę o jakieś zdjęcie, bo nie mogę tego znaleźć?

Opublikowano
Proszę o jakieś zdjęcie, bo nie mogę tego znaleźć?

Rozbierz gniazdo przyczepy i dojdziesz po kablach i tak musisz to rozebrać żeby dobrze wyczyścić.

Opublikowano
  • Autor

A czy mam odłączyć akumulator przed rozmontowaniem?

Opublikowano
A czy mam odłączyć akumulator przed rozmontowaniem?

Jak masz oryginalny hak to nie musisz odłączać aku wyjmij tylko bezpieczniki odpowiedzialne za hak. Nie wiem jak jest w B5 ale w B7 są 2.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie podszedłem do demontażu wtyczki, ale śrubki są tak przerdzewiałe że chyba nie dam rady odkręcić i dostać się do środka. Pomóżcie

Opublikowano

Jeżeli nie pomogą odrdzewiacze to można spróbować rozwiercić śruby. Jak to nie pomoże to młotek, przecinak i nowe gniazdo.

Opublikowano
  • Autor

Mam! Znalazłem mikroprzełącznik w gnieździe bez rozkręcania. Tego nikt z was mi nie powiedział, że nie trzeba rozkręcać gniazda, Słabo Panowie jesteście jednak zorientowani:decayed: Acha przeciwmgielne świeci jak ta lala!

Opublikowano
Mam! Znalazłem mikroprzełącznik w gnieździe bez rozkręcania. Tego nikt z was mi nie powiedział, że nie trzeba rozkręcać gniazda, Słabo Panowie jesteście jednak zorientowani:decayed: Acha przeciwmgielne świeci jak ta lala!

Po pierwsze napisałem Ci że wyłącznik jest z boku w gnieździe i załącza go wtyczka przyczepy więc po tym powinieneś go znaleźć-wystarczyło się schylić i dobrze popatrzyć do gniazda, ale nie dałeś rady i chciałeś zdjęcie.

Po drugie żeby sprawdzić połączenia przewodów trzeba rozkręcić gniazdo. Dobrze jest też wszystko w gnieździe wymyć wyczyścić i zabezpieczyć przed dostępem wody i brudu,wtedy problem szybko nie powróci.

Opublikowano

autorze tematu jak jesteś tak dobrze zorientowany to po co zakładasz temat z zapytaniem, a po drugie kolega w siódmym poście Ci wszytko napisał żebyś szukał przełącznika to nie jest wcale dziwne, że je znalazłeś

Opublikowano
  • Autor

Kdawid napisałeś że jest z boku w gnieździe mikroprzełącznik - fakt , nie czepiam się , zmyliło mnie to że kazałeś rozkręcać gniazdo, sądziłem że jest to gdzieś w środku. Trzeba było tylko napisać że nie trzeba rozkrecać gniazda, że przełącznik jest widoczny. Ale nic inni przynajmniej będą wiedzieli, że gniazda nie trzeba rozkręcać. Pozdrawiam.:wink:

Opublikowano

Napisałem żebyś rozebrał gniazdo wtedy gdy nie znalazłeś po moim pierwszym info że jest z boku w gnieździe i prosiłeś o fotkę. Po rozebraniu znalazł byś go po przewodach które są do niego podłączone. Rozebranie tego gniazda to max 2 min, no chyba że są problemy ze śrubami no to 15 min żeby je rozwiercić. Ale masz racje moja wypowiedź mogła sugerować że do lokalizacji mikro wyłącznika trzeba rozebrać gniazdo, a tak nie jest. Pozdrawiam :hi: