OLIVER Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Witam Panowie mam taką nagrywarkę DVD (Samsung SH_S202) w kompie stacjonarnym i padła mi Wiem że to już historia tych nagrywarek, bo to stary model. Nie ma nigdzie nowej do kupna takiej samej a używki nie wiadomo co się trafi.Wolałbym nowego coś wstawić Może mi ktoś doradzić co wstawić w miejsce jej ? Jaki model i numer podejdzie by podpiąć pod instalacje tego typu ? Tak wygląda miejsce podpięcia mojej....Czy znajdę coś takiego ?
nitroo Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Ja bym kupił nagrywarkę zewnętrzną na 2x USB. Praktyczniejsze rozwiązanie, bo można zabrać ze sobą, m.in. dla potrzeb ultrabooka.
OLIVER Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Opublikowano 30 Maja 2014 Ja bym kupił nagrywarkę zewnętrzną na 2x USB. Praktyczniejsze rozwiązanie, bo można zabrać ze sobą, m.in. dla potrzeb ultrabooka. No jeśli nic nie znajdzie się do zabudowy to raczej nie będzie innej opcji.. ps. Czyli podpinasz pod USB kablem i hula jak potrzebujesz? Pytam bo nie znam sie bardzo na tym
cabanmat Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Masz stare złącza IDE/ATA Wybierz sobie coś : NOWA NAGRYWARKA DVD+RW IDE ATA CZARNA F-VAT GWR-24 (4254685436) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Sony / NEC (Optiarc) DVD+/-RW AD-7201A LightScribe bulk black - Sprzęt komputerowy - Komputronik notebooki, komputery i elektronika LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NP21 bulk black (bez oprogr.) ATA - Sprzęt komputerowy - Komputronik notebooki, komputery i elektronika LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NP20 bulk black (bez oprogr.) - Sprzęt komputerowy - Komputronik notebooki, komputery i elektronika Jeżeli nie masz portów SATA na płycie głównej ? Jaki masz model płyty ? Albo najprościej pójdź do pobliskiego sklepu ze starą nagrywarką i powiedź że chcesz nówkę pod takie złącze.
nitroo Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Czyli podpinasz pod USB kablem i hula jak potrzebujesz? Pytam bo nie znam sie bardzo na tym Tak, masz dwie wersje takich nagrywarek. 1. 1xUSB + wtyczka do prądu 2. 2xUSB. W obu przypadkach podłączasz USB do kompa i działa.
OLIVER Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Opublikowano 30 Maja 2014 Jaki masz model płyty ? Jaką mam płytę tego nie wiem , bo się na tym nie znam ...ale na pewno stary typ bo kompa już mam staruszka . Ale Wielkie dzięki Panowie za wskazówki ... Coś na pewno z tego wybiorę .... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi