yaru Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 Witam Koledzy objawy sa nastepujace. Na zimnym silniku (rano zaraz po wlaczeniu) obroty mam 1,2 tys. czyli normalnie. Po dodaniu gazu i odjeciu obroty ladnie wracaja na 1,2 tys. ( płynnie). Natomiast jak sie silnik zagrzeje po dodaniu i odjeciu gazu obroty spadaja na 500-600 i wskakuja na 800. Kilka razy tak "zafaluje" i pozniej obroty wskakuja na 800 dopuki znowu nie dodam i odejme gazu. Wsumie nic powaznego ale mnie to strasznie wkurza. Co moze byc przyczyna takiego falowania obrotow ?
jareks Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 poszukaj na forum falowanie obrotów - sporo o tym jest - są różne opinie / odma / przepustnica / przepływomierz większość stawia na przepustnicę
ajax Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 Ja tez stawiam na przepustnice - najpierw czyszczenie a potem ladna adaptacja obroty mam 1,2 tys. czyli normalnie Normalne obroty na biegu jalowym to 860-920 Pozdrawiam
Lewy01 Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 CZyszczenie silnika krokowego i przepustnicy( jeden element ) w cenie 150 z kompem wlacznie mi pomoglo.
Rekomendowane odpowiedzi