Jump to content
IGNORED

[B5] BOSE - tweetery nie graja

Recommended Posts

Posted

Pytanko, glosniki sa podlaczone ale nie graja, nisko-tonowe w drzwiach graja, czy one ida z tego samego wzmaka czy jest osobny na wysokie tony? Jezeli niskie graly to mozna zalozyc z gory ze tweetery spalone?

Posted

Nie gra jeden tweeter czy oba ? Nie sądzę, ze spaliy się oba na raz, wiec przyczyny nalezy szukac gdzie indziej, zacznij od sprawdzenia kabli.

Posted

Dokładnie ja to dziś u siebie stwierdziłem. W swojej poprzedniej A4 miałem lepsze wyższe tony. Nie jestem pewien w 100%, ale w przednich drzwiach mi raczej nie grają. Dzis wymontowałem radio i co mnie zdziwiło, to na przód wychodzą tylko po dwa kable ;| Plus i minus. W drzwiach są jakieś filtry, albo zwrotnice, które rozdzielają dzwięk ?? Bo gra tylko sam dół, a góra nie. Chodzi o oba głośniki.

Posted

Są zwrotnice w drzwiach zamontowane.

Posted

ale jak by zwrotnice padly to mogly by tylko tweetery nie grac? kurde nie mam kiedy tych drzwi rozebrac :(

Posted

Naprawdę? To możesz mi te zwrotnice pokazać, oczywiście jeśli ich sam nie wstawiłeś lub poprzedni właściciel.

Posted

Naprawdę? To możesz mi te zwrotnice pokazać, oczywiście jeśli ich sam nie wstawiłeś lub poprzedni właściciel.

No to zapraszam do mnie. Ja mam, a audio się nie zajmuje na codzień i myślałem, że to standard.

Posted

Jeśli są firmowane znaczkiem OOOO to może pochodza od systemu BOSE ale normalnie to nie ma zwrotnic.

Posted

Musilaby paść kondensator w torze wysokotonowym, zeby zamilkł tweeter, caly czas mysle co by tu Ci podpowiedziec, ale gdyby cos takiego bylo gralby jeden tweeter, a tu zonk, zaden nie daje oznak, sprawdz jeszcze raz polaczenia , na bank to nie bedzie uszkodzenie glosnikow