Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolejny dziwny dźwięk, filmik, proszę o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli gdyby bylo słabe ciśnienie oleju to nie napinałby jak trzeba i też by hałasował?

---------- Post dopisany 07-07-2014 at 12:20 ---------- Poprzedni post napisany 06-07-2014 at 22:56 ----------

Ciśnienie dziś zmierzyłem. Po 45min pracy na wolnych 1,5bara, przy 2000rpm 3,8bara. (pompa oleju nówka febi).

na wolnych bardzo dobre cisnienie...

Wielki Dao, jak widzisz roznica jest ... szczegolnie w wolnych obrotach u Ciebie ponizej bara...

Opublikowano

Powiedz mi dlaczego jak wypne wtyczke z napinacza to przestaje halasowac?

Opublikowano

Odpowiedz jest prosta... napinacz halasuje wtedy gdy przestawia fazy rozrzadu... jezeli csnienie masz ok to napinacz padl polrostu . Moze zmiana nastepuje za wolno itp i powoduje efekty dzwiekowe... jezeli odpinasz wtyczke to tylko napina i moze to robi ok a gorzej mu idizie z przestawieniem fazy

Jakiej firmy napinacz kuipiles ? Z allegro chinola ?

Dlaczego go w ogole wymienialez co sie dzialo

Opublikowano

Wymieniłem na allegrowy i teraz żałuje.

Wymienilem, bo było słychać klekotanie przy odpalaniu (czasami) później się okazało, że to jest normalne. Mogłem tego nie ruszać :facepalm:

Opublikowano

Wymieniles razem z pompa oleju? czy pompe dopiero potem?

masz jeszcze stary napinacz?

Jezeli tak to wyczysc mu dokladnie kanaliki olejowe jakims plynem przedmuchaj i zakladaj ... pewnie bedzie sprawny i lepszy niz ten chinczyk

Opublikowano

Pompę wymieniłem kilka tygodniu po wymianie napinacza.

Starego napinacza nie mam niestety.

Ten nowy z allegro jest jeszcze na gwarancji zobaczymy co powie sprzedawca,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dalej pali się światło Oil na czerwono mimo wymiany czujnika. Mechanik powiedzial mi że złamana jest wtyczka która wchodzi w czujnik. Może to być przyczyną świecenia się ciśnienia oleju? Przed sprawdzaniem ciśnienia u jednego cepa nie paliło się nic. Dopiero po jego "umiejętnym złożeniu zaczęło świecić się na desce przy przyśpieszaniu. Samochód będzie sprzedany w całości, nie chcę się tym już bawić. Chcę tylko wiedzieć czy idzie gdzieś kupić tą wtyczkę ?

Będę sprzedawał samochód cały jak stoi, myślę że 15 tyś zl bym wziął za samochód z alu i nowymi oponami, wszystko było wymienione, jedyne co do zrobienia to ta wtyczka i pompa oleju x.x ciężko w anglii sprzedać. A laweta do polski 2 tyś zł... ciężka sprawa :P

Opublikowano

.....czy na vagu wywala błąd czujnika ciśnienia oleju?

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem i nie mam zamiaru już tego sprawdzać, mam dosyć tego audi i albo je zrobię i sprzedam tanio albo pójdzie na złom.

Opublikowano

Ile chcesz :-)

Opublikowano
  • Autor

Wątpie żebym dostał za auto dużo, auto jest po przekładce z anglika, lampy przód do wymiany, tylna lampa lewa do wymiany razem z wiązką, pompa oleju do wymiany, tuleja z tyłu, blacharka. Szkoda czasu na to. Wezmę go do polski na lawecie może uda mi się go jakoś sprzedać. Gwint, 18" z nowymi oponami Falken ziex ze 912, kola 16" zimowki, stare amortyzatory, mapa revo, oleje, rozrząd, napinacze i wałki, filtry wszystko wymieniłem. Myślicie że uda mi się dostać chociaż 15 tyś ? ;D

---------- Post dopisany 24-07-2014 at 00:47 ---------- Poprzedni post napisany 20-07-2014 at 18:49 ----------

Audi zamienione w pełnym zestawie za volkswagena polo 1.2 twist 2004 rok, przebieg 49 tyś mil i 100 funtów hehe. Miałem dosyć wydawania kasy i martwienia się o polskie auto w uk. Z audi przytulę się za rok po zdobyciu zniżki, na pewno będzie to bex quattro w s-line. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za aktywną pomoc. Do zobaczenia za rok :)