Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka Maść na konkretne stłuczenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W poniedziałek miałem mały wypadek w pracy i uderzyłem goleniem w taka plastikową skrzynię.Przez 3 dni tylko delikatny ból ,normalnie chodzilem do pracy mysle pewnie wyskoczy siniak zejdzie za pare dni i luz.Wczoraj kostka mi napuchła z jednej i drugiej strony i boli bardziej.Wziąłem wolne do środy i musze ja jakoś doprowadzić do stanu używalnośći.Znacie jakieś naprawde dobre maści na obrzęk i stłuczenia nalepiej sprawdzone?:decayed: Narazie leże i zrobiłem okład z kapusty :grin: pozdrawiam :wink:

Opublikowano

Na stłuczenia/zasinienia tylko Lioton żel 1000 z heparyną,która działa przeciw bólowo/obrzękowo/krwiakowo.Tylko ta maść jest dość droga.Ja dostałem strzała pod kolano,wynik siniak,krwiak na całą łydkę.Dopiero Lioton pomógł.

Pewnie prześwietlić też by się przydało.

Opublikowano

Ja polecę Altacet.

W przerwie wakacyjnej na studiach pojechałem do Włoch zarobić na lapka zrywając owoce. W nocy popadało, ja przeskakiwałem nad jakąś skrzynką i ZONK. Kostka się przekręciła. Momentalnie spuchło i już czarny scenariusz, że po zarobku. Posmarowałem Altacetem i w parę godzin zero śladu !! Bardzo skuteczny POLECAM :wink:

Opublikowano

Myślałem nad arcalen bądz reparil.Jak miałem 2 lata temu złamaną rekę dostawałem w szpitalu reparil ale w tabletkach opuchlizna zeszła jak ręką odjął dlatego tak sie zastanawiam włąsnie :decayed: Ale chyba wyprobuje ten altacet być może pomoże :wink:

Opublikowano

altacet.. dużo gram w piłkę i nie raz się konkretnie a to skręciło a to oberwało i zawsze altacetem smarowałem.. możesz też robić okłady z altacetem...

Opublikowano

Będąc w Chorwacji na wyjazdach fakultatywnych dostałem maść z sadła świstaka.Łagodzi bóle.Sprawdzone wielokrotnie.Z tego co wiem tu w naszej aptece też dostępna.