bossmen Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Byłem dziś u znajomego co diagnozuje usterki KTS-em bo chciałem wyłączyć automatyczne zamykanie sie samochodu po ruszeniu,strasznie mnie to irytuje i czasem utrudnia wsiadanie i wysiadanie podróżujących ze mną,powiedział mi że moge to zrobić VAG-iem,a mam w pracy VAG-a tylko potrzebuje jakieś kody które sie wpisuje do wyłączenia tego ustrojstwa,czy mógłby mi ktoś to pokrótce wyjaśnić? i co za kod trzeba wpisać i gdzie? Z góry dziękuje.
PAWEL69 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Podaj kodowanie z modułu komfortu. Pzdr.Paweł
PAWEL69 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jutro sie podłącze i dam znać Jeżeli masz takie 12897 a przypuszczam że tak, to przekoduj na 12865
Patryś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Kodowanie modułu komfortu Wybieramy opcję CODING 07 (aby aktywować dane funkcje dodajemy do siebie poniższe wartości i ich sumę zapisujemy jako kodowanie sterownika): +16 – blokada zamka klapy bagażnika po przekroczeniu 5km/h (zamek odblokuje się automatycznie po zwolnieniu poniżej 5km/h) +32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy) Czyli od swojej wartości w kodowaniu żeby się nie zamykały drzwi musisz odjąć 32 i zapisać. Tu masz temacik możesz poczytać: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-lista-modulow-komfortu-opisem-funkcji-114454/index3.html#post1381094
Rekomendowane odpowiedzi