rafal9119 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Siema zakupiłem wycieraczki Bosh Aero Twin i po zamontowaniu lewa(kierowcy) do gory zbiera idealnie a jak wraca na doł to w okolicy mocowania zostawia pasek wody na dlugosc 4cm. prawa sprawuje sie dobrze. co o tym sadzicie. wadliwe wycieraczki???
novwy Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Podczas jazdy tak jest czy na postoju? Podczas jazdy powinno dokładnie wycierać bo opływ powietrza tworzy docisk wycieraczki do szyby.
rafal9119 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2014 podczas jazdy bo akurat jak sie zatrzymałem to deszcz przestał padac . ale nawet jak teraz patrze na ta wycieraczke to jest lekka przerwa w okolicy mocowania wycieraczki a i dodam jeszcze ze nawet jak przełoze wycieraczki lewa na prawa itd to jest to samo czyli wycieraczki mozna wykluczyc. ---------- Post dopisany at 17:20 ---------- Poprzedni post napisany at 17:17 ---------- nie wiem probowac jakos ramiona doginac???
peacenotwar Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Mam tak samo. Niestety ramiona w a4 średnio są przystosowane do wycieraczek "areo". Można nagiąć - w sumie dobry pomysł. Ewentualnie założyć ramiona od passata b5 fl i powinno śmigać jak ta lala na bezprzegubowych Problem wynika z tego, że przegubowe są wyższe od bezprzegubowych.
shakal Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ja miałem tak na Valeo i reklamowałem, zwrócili kasę i teraz mam właśnie Boscha i ładnie ścierają
peacenotwar Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zamień sobie pióra miejscami i zobacz czy będzie ok Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
novwy Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zamień sobie pióra miejscami i zobacz czy będzie okSent from my GT-I9300 using Tapatalk ... a i dodam jeszcze ze nawet jak przełoze wycieraczki lewa na prawa itd to jest to samo czyli wycieraczki mozna wykluczyc.
afroo. Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Wymień sprężynę w ramieniu bądź całe ramię, będzie mocniejsza sprężyna i lepiej dociśnie wycieraczkę.
peacenotwar Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ja pobieram pomysł, z nagięciem. Na pewno zadziała, proste i łatwe, a koszty zerowe.
rafal9119 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 probowałem nagać ramiona wycieraczek i sie udało teraz zbiera jak ta lala przedtem miałem tez bosha ale te zwykłe i one sa o wiele wyzsze od tych bez przegubowych i to dla tego dobrze je do szyby nie dociskało.
tomek71wzw Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Panowie jak niby naciągnąć te ramiona? Złapać za końce piór i rozciągnąć? Planuje kupić nowe bo mam ten sam problem, polecicie jakies?
rafal9119 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2014 chwytasz za koncówke ramiona i doginasz w kierunku szyby. Tylko uważaj aby ci z reki nie wyskoczyła bo oszklisz szybe
tomek71wzw Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 czy ja jestem ciemny czy slabo zostało to wytłumaczone? bez urazy rafał
peacenotwar Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ramię wycieraczki to nie to samo co pióro. Pióro jest to to co przylega do szyby, a ramię jest to ta metalowa część do której przymocowuje się pióro. I musisz zagiąć ramię wycieraczki w stronę szyby, żeby mocniej dociskało pióro do szyby.
fafnasty Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 podginanie to słaby pomysł jak juz pomoże to na chwile... albo wymiana ramienia albo naciaganie sprężyny
peacenotwar Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Przecież się nie odegnie z powrotem. To jest rozwiązanie na stałe.
rafal9119 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2014 pewnie ze sie nie odegnie. po 2 tyg jazdy dzis zapierdzielałem w konkretny deszcz i nawet deka smugi na szybie . wiec jak narazie opcja spisała sie na +
Rekomendowane odpowiedzi