Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wycieraczki Bosh AeroTwin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema zakupiłem wycieraczki Bosh Aero Twin i po zamontowaniu lewa(kierowcy) do gory zbiera idealnie a jak wraca na doł to w okolicy mocowania zostawia pasek wody na dlugosc 4cm. prawa sprawuje sie dobrze. co o tym sadzicie. wadliwe wycieraczki???

Opublikowano

Podczas jazdy tak jest czy na postoju? Podczas jazdy powinno dokładnie wycierać bo opływ powietrza tworzy docisk wycieraczki do szyby.

Opublikowano
  • Autor

podczas jazdy bo akurat jak sie zatrzymałem to deszcz przestał padac :grin:. ale nawet jak teraz patrze na ta wycieraczke to jest lekka przerwa w okolicy mocowania wycieraczki a i dodam jeszcze ze nawet jak przełoze wycieraczki lewa na prawa itd to jest to samo czyli wycieraczki mozna wykluczyc.

---------- Post dopisany at 17:20 ---------- Poprzedni post napisany at 17:17 ----------

nie wiem probowac jakos ramiona doginac???

Opublikowano

Mam tak samo. Niestety ramiona w a4 średnio są przystosowane do wycieraczek "areo". Można nagiąć - w sumie dobry pomysł. Ewentualnie założyć ramiona od passata b5 fl i powinno śmigać jak ta lala na bezprzegubowych :wink:

Problem wynika z tego, że przegubowe są wyższe od bezprzegubowych.

Opublikowano

Ja miałem tak na Valeo i reklamowałem, zwrócili kasę i teraz mam właśnie Boscha i ładnie ścierają :wink:

Opublikowano

Zamień sobie pióra miejscami i zobacz czy będzie ok

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Opublikowano
Zamień sobie pióra miejscami i zobacz czy będzie ok

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

:facepalm:

... a i dodam jeszcze ze nawet jak przełoze wycieraczki lewa na prawa itd to jest to samo czyli wycieraczki mozna wykluczyc.

Opublikowano

Brawo dla mnie :facepalm:

Opublikowano

Wymień sprężynę w ramieniu bądź całe ramię, będzie mocniejsza sprężyna i lepiej dociśnie wycieraczkę.

Opublikowano

Ja pobieram pomysł, z nagięciem. Na pewno zadziała, proste i łatwe, a koszty zerowe.

Opublikowano
  • Autor

probowałem nagać ramiona wycieraczek i sie udało teraz zbiera jak ta lala :wink:

przedtem miałem tez bosha ale te zwykłe i one sa o wiele wyzsze od tych bez przegubowych i to dla tego dobrze je do szyby nie dociskało.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak niby naciągnąć te ramiona? Złapać za końce piór i rozciągnąć? Planuje kupić nowe bo mam ten sam problem, polecicie jakies?

Opublikowano
  • Autor

chwytasz za koncówke ramiona i doginasz w kierunku szyby. Tylko uważaj aby ci z reki nie wyskoczyła bo oszklisz szybe

Opublikowano

czy ja jestem ciemny czy slabo zostało to wytłumaczone? bez urazy rafał ;)

Opublikowano

Ramię wycieraczki to nie to samo co pióro. Pióro jest to to co przylega do szyby, a ramię jest to ta metalowa część do której przymocowuje się pióro. I musisz zagiąć ramię wycieraczki w stronę szyby, żeby mocniej dociskało pióro do szyby.

Opublikowano

podginanie to słaby pomysł jak juz pomoże to na chwile... albo wymiana ramienia albo naciaganie sprężyny :wink:

Opublikowano
:slina: Przecież się nie odegnie z powrotem. To jest rozwiązanie na stałe.
Opublikowano
  • Autor

pewnie ze sie nie odegnie. po 2 tyg jazdy dzis zapierdzielałem w konkretny deszcz i nawet deka smugi na szybie . wiec jak narazie opcja spisała sie na +