Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] B5 Niebieski Avant by Albi, mody c.d. stage 2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIEMKA! :siema:

Chwile mi zajęło założenie tematu swojej Audiolki, ale jak to mówią..lepiej późno niż wcale :wink:
Od początku, Aczwóreczke nabyłem jakieś 3 miesiące temu (marzec 2014). Przymierzałem się do quattro od pewnego Pana ale niestety odwołał jej oględziny więc poszukałem i znalazłem, zadzwoniłem, pojechałem, obejrzałem i sprowadziłem na łódzkie drogi ten egzemplarz :banan:
Znając życie o czymś zapomne, więc będzie dopisywane na bieżąco:decayed:

AUDI A4 B5 FL AVANT z roku 2000.

Wyposażenie to między innymi:
- lakier LZ5K zwany ponoć Santorin Blue
- chromowane relingi, czarne ramki szyb
- fotele półkubełki z pompowanymi lędźwiami
- welurowa tapicera
- 4 poduchy
- trójramienna kiera od S
- ABS, ASR
- klimatronik
- 2x elektryczne szyby
- elektryczne lustra
- zawias 1BE

Na wejściu wymieniony rozrząd, olej, pompa wody itd.. do tego tylne boczki na Avantowe z otworami na głośniki i tylne głośniki bo nie było. Zapomniałbym o najważniejszym...zdjęte badziewnie wyglądające i niedziałające ledy do jazdy dziennej ze zderzaka ! :facepalm:

Pora na prezenty :grin:

- zawias gwintowany zwany potocznie glebą done!
- większe koło 18 cali RH wzór MTM od kolegi z forum ;)done!
- odświeżenie lakieru, polerka
- program na seryjnych gratach do ok 150 KM i mam nadzieje odpowiednio większego momentu. done!

- idąc za ciosem, gtb + fmic + al. in progress
- odświeżenie dekorów w środku i konsoli środkowej
- ramka grila w czarny...mat czy połysk? :dontknow:

- lotka RS in progress

- jako, że treść auta idzie nieco w "stance" to wypadałoby to lepiej spasować.

Oto i ona ! :whistling:

Marzec 2014

image.jpg

image.jpg

Czerwiec 2014

moja3a.jpg

moja2a.jpg

Październik 2014. - zaczyna wyglądać :naughty:

1231.jpg

Maj 2015 :)

DSC_0182aa.jpg

DSC_0198a.jpg

Sami oceńcie, krytykujcie itd. a cenne i mądre uwagi chętnie przyjme jako porady na przyszłość :wink:

Edytowane przez Albi91

Opublikowano

Witam kolegę z Łodzi ;) duży + za ściągnięcie ledów, ramkę grilla wal na czarno plastidipem, w razie czego jak Ci się nie spodoba to rozpuszczalnikiem zmyjesz. Tak to u mnie wygląda

20140514_151902.jpg

Powodzenia w dalszej pracy przy A4 :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

No siemanko, ledy to jeszcze przed podpisaniem umowy wiedziałem, że zdejme :decayed: wyglądały paskudnie i w dodatku nie działały :doh: Co do plastidipu to właśnie się zastanawiam czy to dobre rozwiązanie, nie odpryskuje nic nie pęka ? Jak zdecyduje zrobić w mat to przemyślę pójście w tym kierunku :wink:

Opublikowano

Ja dałem chyba z 4 albo 5 warstw i jakoś się trzyma. Nie przyglądałem się jeszcze dokładnie ale chyba żadnych odprysków nie mam :wink:

Opublikowano
  • Autor

A malowaleś cały grill czy tylko ramkę ?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sama ramke od zewnatrz i wewnatrz

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

siemanko, trochę czasu upłynęło ale udało się zrobic jakiś postęp w modzeniu parchlaka. Tak więc do 18ki wpadł też zawias, jest nisko....chyba aż za bardzo ale to kwestia gustu.

W między czasie nie obyło by się niestety bez nieprzewidzianych niespodzianek i usterek więc:

- turbina gwizdała jak poj***** (co miało swój urok, jednak dawało do myślenia, że coś się dzieje), tryb awaryjny, nie dmuchała należycie... wyczyszczona i wyważona + nowe łożysko (przy okazji pozdrawiam kogoś kto upchnął tam jakiś badziew przy wcześniejszej regeneracji). - kilka stówek.

- po zrobionej turbinie nadszedł czas naaaa...zrobienie dwumasu :( czeka na swoją kolej.

aktualne foto
1231.jpg

Wieeeeele pracy przede mną..

Opublikowano

Fajny avancik

Opublikowano

ładnie to autko wygląda teraz

Opublikowano

Jakbym widział swoją bez zrobionych szyb :wink: Bardzo ładnie wygląda, rzuć zdjęcia środka jeszcze...

Opublikowano

dobrze wyglada na tych felgach :)

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Miło się patrzy na Wasze opinie :)

Radzioo faktycznie podobne te nasze ajm'y aczkolwiek widzę, że jesteś nieco dalej w modach. Wiadomo, kwestia czasu i pieniędzy oraz przypadkowo napotykanych awarii :P
Kupując felun miałem pewne wątpliwości czy nie będą za ciemne, ale jak założyłem od razu przeszły, są w pytę :kox:

Zdjęcia wnętrza muszę zrobić, żeby wrzucić, aczkolwiek póki co to zwykła, czysta seria (opisane w pierwszym poście).

Mały update tematu ;)

Niestety kolejne pare rzeczy błagały o pomstę do nieba, więc w ostatnim czasie wpadły nowe wahacze, końcówka drążka i łącznik stabilizatora lewej strony. Nie wymieniałem kompletu lewo/prawo, bo prawa strona się trzyma powiedziałbym, nieźle.

Dodatkowo jak to czasem bywa...przednią szybę trafił częściowo szlag i tak sobie jeździłem do czasu przeglądu...trzeba było wymienić.

W czerwcu wpada lota pseudo rs na klape bagaja (mała rzecz a cieszy oko) + poprawki lakiernicze tylnej klapy + wygładzenie zamka + smaru smaru poleru poleru całej budy, wydech i program. Trzeba troszkę chociaż odziadzić dziadkowóz :D

Kolejną bolączką są...(werble)...drzwi przy dolnych listwach. Listwy nadają się na śmietnik, nówki drogie w cholere, a i tak trzeba pozbyć się rudego spod nich. Planem jest więc wygładzenie i pomalowanie tamtego miejsca. Pare osób na forum widziałem, że zastosowało to rozwiązanie na seryjnych progach i wygląda to całkiem znośnie... ale to jak wpadnie trochę papierków do portfela.

aktualne foto:

DSC_0198a.jpg

DSC_0182aa.jpg

pozdro!

Witajcie po dłuższej przerwie :)

Krakałem krakałem i wykrakałem....przypadkowe awarie początkiem kolejnych modów :decayed:

Tak więc, lakier jak stał tak stoi...do poprawki. Lotka RS leży w pokoju i czeka na lakierowanie i zamontowanie. Przy okazji gość pod wydziałem stuknął mi drzwi, które również mają już zastępstwo ale nie ma jak założyć bo złem pizga na zewnątrz a garażu brak. Przechodząc do meritum, turbina się kręciła i kręciła, aż się ukręciła :angry::decayed:
Nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło jak mówią, wpada GTB 2260vzk, przypadkiem wpadły mi w ręce wtryski AL'ki całkiem zdrowe, wydajniejszy cooler w drodze i wszystko czeka na czas u fachmistrza o który niełatwo. Mam nadzieję, że stuknie 230-240 a co do momentu nie mam pojęcia. Także stage..2?? in progress :banan::kox:

Pare fotek na wspomnienie lata oraz aktualnych przedstawiających obraz nędzy i rozpaczy :grin:

DSC_0099.jpg
image.jpg
Styczeń 2016.. Bardzo niefajny prezent w drodze na urodzinową flache :kwasny:
IMAG1249.jpg
Luty 2016.
IMG_20160209_174911.jpg
Marzec 2016. Się składa się.
turboburbo.jpg

Edytowane przez Albi91