Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Dziwne, głośne dźwieki - silnik stracił moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry witam.

Straszna przygoda mi się dzisiaj wydarzyła mianowicie:

Jechałem sobie po mieście dodałem gazu na łuku i nagle samochód zaczął ... głośno pierdzieć :) (takie techniczne określenie)

Byłem pewny, że urwałem tłumik ale w nic nie uderzyłem a to stało sie na łuku podczas przyspieszania.

Okazało się ze auto nie ma mocy, turbina nie włącza się, głośno... pierdzi od silnika :gwizdanie:

pod maska wszystko osmalone i rurka którą zaznaczyłem na zdjęciu wyszła sobie z kolektora....

Chciałbym wiedzieć co dokładnie się stało, czy mogło się to od tak rozłączyć czy coś zgubiłem, czy jazda do (mechanika) jest bezpieczna, i najważniejsze czy jest szansa to naprawić jutro na Śląsku? Mamy rodzinny wyjazd i miło by było pojechać.

Za każdą pomoc bardzo dziękuje.

Pozdrawiam

Premo

20080905sssuk3.jpg

20080905002za6.jpg

Opublikowano

puscil kolenierz tej rurki.

podjedz do dobrego spawacza, jezeli da rade dospawac bedziesz smigac dalej....

jednak rurke i jej kolnierz trzeba zdemontowac.

Opublikowano

Tak, oderwała się rura łącząca kolektor wydechowy i EGR - dziwnie to wygląda :mysli:

Opublikowano

no a dlaczego sie urwala? cos mi sie zdaje ze to zapowiedz czegos gorszego i nie warto tego lekcewazyc tymbardziej ze to 2.0 tdi 140km

Opublikowano

Oj chłopaki coś straszycie......

Mam nadzieje że to tylko kwestia przyspawania choć sam uważam to za dziwne

To mnie moja niuncia zawiodła a jak sie ludzie na ulicy dziwili. Niby nowe auto a silnik od robura :>

Dzięki chłopaki coś pokombinuje jutro

Opublikowano

w ukladzie wydechowym jest spore cisnienie, wiec jezeli rurka miala jakas wade moglo ja zdmuchnac. nie doszukiwalbym sie wypadajacych tlokow przez kolektor :cool1: