marzec39 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Mam problem z audi a4 b6 1.9 ciągle rozładowuje akumulator czasem postoi tydzień i odpali czasem przez noc i juz nie chce pobór prądu na mierniku po godzine stania samochodu 0.12 ampera ładowanie ma 14.26 czyzby już dwuletnia bateria padła albo zależy jak się ułoży dziś 0.12A a jutro może być więcej
piotrsob1 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Przy takim poborze prądu i w miarę dobrym aku, to spoko powinien odpalić po tygodniu stania . Dopiero po miesiącu aku 86 Ah będzie puste Niemniej jednak taki pobór prądu jest przynajmniej 2 razy za duży, szukać co żre prąd i sprawdzić aku
marzec39 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 Aku mam 88AH na otwarty centralnym zamku pobór mam 0.24 przy zamknietym 0.12 bede dziś wyciagał bezpieczniki zobaczymy czy spadnie ---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 12:25 ---------- przepatrzyłem bezpieczniki i tylko na dwóch jest prąd jeden od zegarów nr 15 drugi od modułu kolumny kierowniczej nr 13 przez chwile było na pierwszym on jest od klimy po wyjęciu bezpieczników nr 13,15 napięcie spada do 0,07a po włożeniu wszystkich na miejsce i odczekaniu 10 min utrzymuje się 0.23a po naduszeniu pedeł hamulca wiadomo że wzrośnie ale jak już puści się pedał spada do 0.08a nie spadanie jeśli coś innego załącze i wyłącze utrzymuje się 0.23 ale sprawdzałem wszystko na otwartym samochodzie chodzi że centralny zamek jest otwarty na zamkniętym pokazuje 0.12a nie wiem już co mogę jeszcze sprawdzić dodam że czujnik stopu jest nowy po wymianie było wszystko ok.
Rekomendowane odpowiedzi