Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Światła dzienne DRL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko odnosniego tego DRL'a.

mam bixenony.

I obojetnie czy DRL mam na 0 czy na 1 to i tak sie pala ksenony i nic sie nie zmienia..

W jaki sposob sie aktywuje te swiatla dzienne? nie mam czujnika zmierzchu i funkcji auto przy swiatlach.

Opublikowano

jeśli nie masz auto przy przełączniku świateł, podpinasz VAG i uruchamiasz światła dzienne... po włączeniu silnika zapalą się światła..

Opublikowano

Jak wyłączysz całkiem światła w pozycje 0 , powinny zapalić sie DRL ,albo masz przestawione światła na inny kraj wtedy xenon pali sie non top.

Opublikowano

Jak wyłączysz całkiem światła w pozycje 0 , powinny zapalić sie DRL.

Oniak, ale w VAGu może ktoś mu grzebał - pamiętasz, my też kiedyś wyłączylismy w VAGu DRL i ten przełącznik nie działał w ogóle.

Opublikowano

To wystarczy :vaglogi:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o kodowanie świateł dziennych zgodnie z obowiązującymi przepisami ruchu drogowego, powinny być ustawione tak aby w pozycji "0" wyłącznika świateł zapalały się światła dzienne z przodu oraz pozycyjne z tyłu. Aby dokonać takiej modyfikacji należy przekodować sterownik świateł.

Łączymy się ze sterownikiem 09 następnie kodowanie(07)

zmieniamy :10021 na 10042 i zatwierdzamy

Powyższa informacja dotyczy modelu B7 AVANT Kombi

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

takie pytanie czy te lampy wsadzaliscie do B7 w miejsce zwyklych czy był tylko problem ze sterowaniem do jazdy dziennej.

Pytam bo nikt konkretnie nie potrafi sie wypowiedziec czy da sie wsadzic xenon do B7 i zeby wszystko działało.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

faktycznie dzialaja te swiatla teraz po przekodowaniu, swieca z przodu i z tylu :hi:

Opublikowano

takie pytanie czy te lampy wsadzaliscie do B7 w miejsce zwyklych czy był tylko problem ze sterowaniem do jazdy dziennej.

Pytam bo nikt konkretnie nie potrafi sie wypowiedziec czy da sie wsadzic xenon do B7 i zeby wszystko działało.

konkretnie bez wiazki nie ma takiej opcji

Opublikowano

witam a ja mam problem mam bixenonki i mrugaja mi czasami i strasznie mnie to :wallbash: co jest przyczyna i jak ja usunac??????????? dzieki z gorki

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

prawdopodobnie zaroweczki do wymiany, ja tak mialem. Temat na forum byl juz poruszany szukaj.[br]Dopisany: 04 Luty 2009, 23:04_________________________________________________Zmiana przepisów odnośnie świateł dziennych http://moto.onet.pl/1565075,1,teraz-w-polsce-jak-w-europie,artykul.html?node=2

Opublikowano

Jak mrugaja xenony to zarniki sa baaardzo bliskie konca zywota swego - wymien oba naraz !

Raczej maloprawdopodobne aby cos nie tak bylo z przetwornicami ...

Oczywiscie mowimy tutaj o fabrycznych xenonkach - nie dokladanych z "allegro"

Opublikowano

Generalnie miganie xenonów w b7 spowodowane jest fabryczną wadą sterownika xenonów czego skutkiem jest szybkie przepalanie żarników,jak ktoś w miare wcześnie sie zorientował był on wymieniany na gwarancji, niestety Audi jak zwykle kurwaaa nie ogłosiło akcji serwisowej tylko sprzedają żarniki za 700 zł sztuka , ehh. Po moich doświadczeniach nie ma różnicy czy kupisz żarnik na allegro za 100 zł czy w ASO za 700 zł ,bo i tak ich żywotność jest podobna. Więc jeśli ktoś planuje latać bryką troche dłużej na pewno bardziej opłaca sie wymienić sterownik i xenony.

Opublikowano

Ja jestem na ukończeniu takiego projektu - tzn w miejsce reflektorów wbudowałem Bixenony skrętne (AFS) z białym kierunkiem. Dużo zmian w instalacji ale możliwe do zrealizowania. Wymieniłem min. bordnetz, dołożyłem czujniki na zawieszeniu + sterownik. Został mi zderzak ze spryskiwaczami i od razu dołoży się PDC na przód bo nie mam.

Opublikowano

Ja jestem na ukończeniu takiego projektu - tzn w miejsce reflektorów wbudowałem Bixenony skrętne (AFS) z białym kierunkiem. Dużo zmian w instalacji ale możliwe do zrealizowania. Wymieniłem min. bordnetz, dołożyłem czujniki na zawieszeniu + sterownik. Został mi zderzak ze spryskiwaczami i od razu dołoży się PDC na przód bo nie mam.

a jak podłączyłes lampy zeby wszystko dzialało. ja nie mam długich brakuje mi jednego kabla od przesłony do bordnez i nie wiem gdzie go wpiąć . gadałem z jednym gosciem i wie gdzie go wpiąc tylko nie powie a u niego robocizna sporo kaski kosztuje. a i powiedział ze jak bordnez dał sie przeprogramowac na xenony to nie trzeba wymieniac, chyba ze ktos ma bide wersje bez halogenow to wtedy bordnez do wymiany . Co ty na to??

Opublikowano

Masz rację że trzeba podłączyć po dodatkowym kablu od sterownika Bordnetz do przesłon (jak dokładałem skrętne to tych dodatkowych kabli było więcej). Jeśli idzie o sam Bordnetz to pomimo iż miałem fabryczne p/mgielne nie obyło się bez wymiany na wersję HIGH (numer musiałbym sprawdzić w Etka)

a jak podłączyłes lampy zeby wszystko dzialało. ja nie mam długich brakuje mi jednego kabla od przesłony do bordnez i nie wiem gdzie go wpiąć . gadałem z jednym gosciem i wie gdzie go wpiąc tylko nie powie a u niego robocizna sporo kaski kosztuje. a i powiedział ze jak bordnez dał sie przeprogramowac na xenony to nie trzeba wymieniac, chyba ze ktos ma bide wersje bez halogenow to wtedy bordnez do wymiany . Co ty na to??

Opublikowano

no fajnie by bylo jak bys podał nr nowego bordnez i stary zobacze co ja mam wsadzone

Opublikowano

Mój stary Bordnetz miał nr 8e0 907 279L a nowy 8e0 907 279N

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ,

dzięki koledze Wojtek_A4 moje bi-xenonki juz świecą tak jak powinny . kolega Wojtek_A4 podłączone ma tak jak w linku który zaraz wkleję, natomiast ja nie maiłem przejściówki tylko zmienioną wtyczkę na taką od xenonow i z tej wtyczki pociągnięty kabel od przesłony. a oto magiczny link http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=23248605