Stich Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 oczywiście, na plastikowych lampach można dosłownie wszystko
fireman tom Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 oczywiście, na plastikowych lampach można dosłownie wszystko A co ze szklanymi reflektorami z przedlifta?? Też można polerować?
Stich Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 oczywiście, na plastikowych lampach można dosłownie wszystko A co ze szklanymi reflektorami z przedlifta?? Też można polerować? można ale to tragicznie długo trwa
Pogodny Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Czas nieco odświeżyć temat. Tym razem renowacja kloszy maszyną mimośrodową z papierami P800, P1500, P2000 i wyprowadzenie zmatowienia poprzez korektę - Heavy Cut i Finish od Koch Chemie na futrze, polish i finish padzie. Reflektory zabezpieczone Headlight Protectant od Megsa. Niektórzy narzekają na niego, ja na codzień widzę klosze które zabezpieczyłem nim 4 lata temu - do dziś wszystko jak po dniu renowacji. Zapewne to kwestia odpowiedniego obchodzenia się z kloszami czyli np. dbanie o to aby zimą nie skrobać kloszy z lodu itp... Klosze bardzo matowe, mocno ograniczają światło. Ale po odpowiednim dopieszczeniu... Chciałbym podzielić się z Wami fotorelacją z kolejnego wyzwania. Tym razem renowacji poddane zostały klosze z Chryslera 300M. Mocno zniszczona powłoka kloszy, mikropęknięcia, zmatowienia... Wszelkie prace wymagały wyjątkowej cierpliwości w utworzeniu odpowiedniej kombinacji krążków ściernych, past i padów polerskich. Po kilku godzinach udało się uzyskać zadowalające efekty. Małe porównanie przed i po renowacji... Dla przypomnienia przybliżę zniszczoną strukturę prawego klosza... Czas na efekty końcowe po wet sandingu maszynowym, wyprowadzeniu zmatowień poprzez korektę maszynową i zabezpieczeniu powłoką przed promieniami UV. Klosze w końcu są idealnie gładkie i klarowne dzięki czemu zapewnią bezpieczeństwo na drodze. Dziękuję za uwagę i zapraszam na mojego bloga o tematyce detailingu gdzie wrzuciłem więcej dokładnych zdjęć z renowacji przedstawionych wyżej reflektorów: https://www.facebook.com/autodetailingbypogodny
ryba85 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 macie jakiś namiar na tą powłokę zabezpieczającą?
Pogodny Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Sklepy detailingowe - Meguiars Headlight Protectant. Renowacja klosza naszego klubowego kolegi @turzol, co ciekawe, reflektor z wersji amerykańskiej Audi A4 B6 Wiele głębokich defektów oraz u szczerbiony narożnik klosza. Czy da się coś z tym zrobić? Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z renowacji Defekt, po którym można stwierdzić, że reflektor nadaje się do wymiany... Sztuka detailingu ma to do siebie, że zawsze dba o każdy, najmniejszy szczegół. Rzeczy niemożliwe robi się od ręki, a na cuda trzeba chwilkę poczekać Po wielu podejściach z wet sangingiem, maszynową korektą, ciągle dążąc do doskonałości uzyskałem taki oto efekt... Podsumowując, mój założony cel został w pełni zrealizowany. Zapraszam do odwiedzenia i polubienia mojego bloga o tematyce profesjonalnego Detailingu: www.facebook.com/pogodnydetailing Edytowane 19 Listopada 2016 przez Pogodny
Rekomendowane odpowiedzi