Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Centralny zamek nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie, co może być wstępna przyczyną uszkodzenia centralnego zamka nie reaguje na pilot i jak wkladam kluczyk w drzwi też nie otwiera pozostałych kupiłem to auto z uszkodzonym tylnym zamkiem (włamanie) nowy zamek z kluczykiem idzie do mnie z alle*** wiec bedzie w tym tygodniu moją audi a4 avant 96 1,9tdi 110ps mam od tygodnia jestem tu nowy dziękuje za wyrozumiałość pozdrawiam serdecznie Mateusz

Opublikowano

pompka centralnego ci działa znajduje się styłu w bagażniku po prawej stronie sprawdz

Opublikowano
  • Autor

kolego powiedz mi jak ja sprawdzidź??

Opublikowano

przy zamykaniu dzwi kluczykem lub pilotem powinieneś ja słyszeć

Opublikowano
  • Autor

nie słysze jej...:(

Opublikowano

Jak nie słyszysz to znaczy że coś z nią nie tak. Zajrzyj do pompki może trzeba ją wymienić. Dostaniesz się do niej od bagażnika po prawej stronie zdejmij tapicerkę.

Opublikowano
  • Autor

już zdemontowałem a teraz jak sprawdzić czy działa dać impuls 12V na które zaciski... być może jakiś bezpiecznik czy przerwa w obwodzie powoduje że nie dział a sama pompka jest ok

Opublikowano
  • Autor

bezpieczniki są ok

Opublikowano

najlepiej zrobic tak .... łapiesz kogos z takim samym autkiem i robisz podmiane wymotowanie jej to moment i wiesz wtedy na czym soisz ja tak zrobiłem i teraz jestem pewien ze to pompka ale moze jeszcze pomoze jej przelutowanie

Opublikowano

Witam wszystkich, ja mam podobny problem przy zamykaniu kluczykiem zamyka mi tylko jedne drzwi tak samo z bagażnikiem mogę go otworzyć tylko kluczykiem. Tylko że u mnie słychać pompkę gdy przekręcę kluczyk. może ktoś zna przyczynę

Opublikowano

Tak czy siak musisz dobrać się do pompki. Prawdopodobnie rozpadł ci się grafitowy wirnik w pompce. :mysli: Ewentualnie nieszczelność przewodów powietrznych ale raczej obstawiałbym wirnik.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy ten wirnik grafitowy to jest to co na foto

65c6d57b3b164362m.jpg

83262f811e4f003fm.jpg

to są foto z mojej pompki

Opublikowano

Tak właśnie to jet to co podejrzewałem. :naughty:

Opublikowano

Szukaj pompki o podobnych numerach i wymień elektronike lub spróbuj wymienic ten wirnik,niektórym sie to udało :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witajcie z mojego centralnego nie udało się nic zrobić niestety i dziś kupiłem za 30zł zamek od a8 chyba od a8 (8L0 862 257Q) wiem że na 100% sprawny tylko moje pytanie brzmi są 3 kostki (2białe i jedna czarna myślę że zasilająca) gdzie się wpiąć żeby podać zasilanie?? bo w mojej starej pompce była duża fioletowa kostka co podała tylko + i -

Opublikowano

Witam ponownie, wymieniłem ten wirnik i dalej to samo - pompka cały czas pracuję i nic sie nie zamyka

Opublikowano

Witam ponownie, wymieniłem ten wirnik i dalej to samo - pompka cały czas pracuję i nic sie nie zamyka

sprawdz rurki doprowadzajace powietrze,a raczej ich szczelnosc-idz pokolei rurki,zamek/zamki,potem zobaczysz gdzie jest przyczyna :wink4:

Opublikowano
sprawdz szczelnosc przewodow i samej pompy moze gdzies bokiem ucieka, moze tez byc ktorys silownik walniety i ucieka z niego powietrze