Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa pytania.

Spotkałem się z opinią że zakładając talerz mocujący o innym rozmiarze mogą powstawać dziwne wibracje . Prawda to ? Mam talerz 125mm a przydałby się też mniejszy i teraz nie wiem czy kupić coś "mini" czy tylko talerz i pady.

Myślę nad powłoką tylko nie jestem pewien co wybrać żeby nie wymagało jakichś szczególnych warunków aplikacji bo będę to robił w zwykłym garażu. Wiadomo temperatura i wilgotność jest losowa. Co możecie polecić ?

O jakiej maszynie mówimy? Po zmianie talerza i padów, zmieni się również sposób pracy, ale po kilku przejazdach powinieneś załapać o co chodzi.

W kwestii powłoki to +1 do wypowiedzi Sticha, chociaż mi ani UNC-R ani CQuartz UK nie sprawiły problemów przy pierwszej aplikacji

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 279,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mowa tu o rotacji kraussa P7.

Czyli teraz trochę mętlik w głowie co do powłoki. ale dzięki za naprowadzenie ☺

Opublikowano

chociaż mi ani UNC-R ani CQuartz UK nie sprawiły problemów przy pierwszej aplikacji

moja pierwsza aplikacja uncr była na LY9B ;) czyli czarne Uni audi. Równiez bez problemu i powłoka siedzi jak zała do tej pory.

CQUK nie stosowałem

Opublikowano

Więc jak Panowie skusić się na uncra ?

Opublikowano

Czy ktoś wie może gdzie można kupić nakrętki na butelki z rozkładanym dzióbkiem, takie jak są np. w oryginalnych butelkach Meguiar's lub poor'boys.

Takie jak na zdjęciu:

f8bca34b6c95a78amed.jpg

Opublikowano

Więc jak Panowie skusić się na uncra ?

tak

Ogarnij tylko temperature nie wiekszą niz 20 stopni
wilgotnośc na poziomie 50-60%

będzie łatwiej
Opublikowano

z wilgotnością problemu nie powinno być ale gorzej z temperaturą najwyżej w nocy będę nakładał :)

Opublikowano

jak jest gorąco to ja nakładam wczesnym rankiem.

Opublikowano

Wolałbym chyba w nocy bo przy pierwszym razem może być troche motania się i nie wiadomo kiedy temperatura wzrośnie :)

Opublikowano

Szukam czegoś, czym mogę przeczyścić/przemyć auto na sucho np. żeby pozbyć się wyschniętych kropli wody. Używałem kiedyś Motul Wash 'n Wax. Sprawdzał się, był dobry. Pytanie - kupować to samo czy macie coś sprawdzonego?

Opublikowano

na sucho

raczej nie możliwe :)

Może warto zainwestować w ręcznik do osuszania ? jak to porządnie zrobisz to żadnych plam po wodzie nie będziesz miał

Opublikowano

Nie chodzi mi o mycie na sucho błota czy kurzu ale np. powstałych po deszczu białych plamek. W takim przypadku dobrze spisywał się w.w Motul.

Opublikowano

Nie chodzi mi o mycie na sucho błota czy kurzu ale np. powstałych po deszczu białych plamek. W takim przypadku dobrze spisywał się w.w Motul.

Polecam ADBL QD1, za 60 zł masz 1L :wink:

Edytowane przez hejneken

Opublikowano

Oo właśnie o takie coś chodzi. Używałeś może tego ADBL?

Opublikowano

Polecam ADBL QD1, za 60 zł masz 1L :wink:

również mogę go polecić

Opublikowano

cześć. jak powinna wyglądać trwałości endurance megsa? nałożyłem wczoraj na oponki a dzisiaj po przejechaniu 180 km w deszczy nic z niego nie zostało :(

Opublikowano

no jeśli bez przygotowania nałożyłeś to długo nie polezy. za pierwszym razem jak nie miałem pojęcia o niczym nałożyłem na brudne opony to po dwóch dniach nie było śladu. teraz przeczyszcze ADBL Tire and rube lekko ipa i wtedy jest ok

Opublikowano

Dokładnie odpowiednie przygotowanie i poleży długo.

Opublikowano

Oo właśnie o takie coś chodzi. Używałeś może tego ADBL?

Aktualnie go używam i nie zmienię go na nic innego :wink: