Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Springi -40/-40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego a dlaczego szukasz nowych? Uzywka nie wchodzi w grę? Btw. Też czekam na foto efektu :wink:

Opublikowano
  • Autor

ciężko stwierdzić jak mi używka usiądzie, zresztą i tak nie widzę nic -40/-40, same -30 czy 1be wokół :dontknow:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ruszyło się coś w temacie? Jestem ciekaw bo stoję przed identycznym problemem. Sam zakupiłem wczoraj 18 i auto stoi za wysoko. Mam wrzucone sprężyny Eibach o oznaczeniu (bynajmniej przód) EWE 153 1001 VA. Mierząc od ziemi do rantu błotnika przez os koła z przodu stoi 65 a z tyłu 68cm więc za wysoko. Nie wiem czy pro kit -30 nie będzie za mało. Niektórzy piszą , że te moje to już -30 ale z necie info mało.

---------- Post dopisany at 09:50 ---------- Poprzedni post napisany at 09:44 ----------

Aha i co do tego sportline z ich strony zobacz Krzysiek jakie są naciski na osie. Przód jest do 1070kg a my mamy 970 dokładnie. 100kg różnicy i według tabelki różnica tylko 5mm zależnie od silnika? Nie wierze w to. Nie mam pojęcia czemu pro kita oferują w kategoriach 1.6 , 1.8 , 1.9 oraz 2.4 , 2.8 itp a sportline wrzucili wszystko do jednego wora. Rozpiętość 100kg na oś to według mnie dużo. N chyba , że jest duuużo twardszy od pro kita i obciążenie nie robi tak na nich wrażenia.

Opublikowano

Ja wrzuciłem wczoraj springi Weiteca używki - 40 i siadlo bardzo fajnie, równo :wink:

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Może podzielisz się fotkami ?:) Z używkami to jest tak ,że springi już wygniecione i nie wiadomo ile faktycznie siadło. Nowe to nowe i jeśli kolega takie wrzuci wiem , że ja będę miał taki sam efekt.

Opublikowano

Sprężyny wygniecione? :decayed: niech wam będzie :wink: zaraz auto oplukam i zrobię cos telefonem

Opublikowano

Ja to tylko raz przerabiałem. I faktycznie tak było ale na seryjnym zawiasie. Po wymianie springów na nowe identyczne z powodu pęknięcia jednej bez ruszania amorów auto z 2 cm wyżej od razu. A co do obniżających opieram się tylko na opiniach innych bo sam mam z tym bardzo mało styczności.

---------- Post dopisany at 10:02 ---------- Poprzedni post napisany at 09:59 ----------

Słuchaj nie chce zawracać Ci głowy ale masz jakąś miarkę pod ręką? Mógłbyś zmierzyć wysokość auta na tym Weitecu? Na oko pewności nie będę miał

---------- Post dopisany at 10:12 ---------- Poprzedni post napisany at 10:02 ----------

Dostałem właśnie info , że na weitecu -40 przód stoi 64cm. Wychodzi więc na to , że mam jednak -30. Za to nie wiem jak ma stać tył na -40.

Opublikowano

Dobra, zaraz ci pomierze :wink:

Opublikowano

Jesteś wielki :)

Opublikowano
  • Autor

Slawek, faktycznie ten sportline jest ciut dziwny jezeli chodzi o kat. wagowe przy calej palecie silnikow ale ja zaryzykuje skoro mowisz, ze ten pro kit tak siedzi nie do konca. Chwile musze poczekac gdyz na eibachu i jednej z wiekszych stron okazalo sie ze sportline bedzie na poczatku sierpnia dostepny. Kupil bym co innego od razu -40 ale nic nie ma oprocz mts czy supersporta takze wole juz poczekac :)

Opublikowano

Jedno jest pewne. Jeśli chodzi o stosunek komfort/obniżenie Eibach wypada tu bdb. Wrzucaj go i dziel się zdjęciami i opinią. Jeśli siadzie dobrze też go biorę od razu bo jest w super cenie.

---------- Post dopisany at 12:33 ---------- Poprzedni post napisany at 12:31 ----------

Jak dorwę dzisiaj aparat zrobię zdjęcia i wrzucę jak to siedzi na moim Eibachu. Wtedy zdecydujesz.

Opublikowano
  • Autor

no to wrzuc fotke jak bedziesz mial czas :)

bedzie komplet to kupie, jeszcze chwile trzeba poczekac :jerk:

Opublikowano

weitec -40, springi używane amorki 1be, tył 1ba.

DSC_0874.jpg

DSC_0876.jpg

DSC_0877.jpg

DSC_0858.jpg

zmierze jak wjade do garażu później bo na podwórku mam wszędzie spadki i nie chce kogoś w błąd wprowadzić:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Na jakim kole to tak siedzi Michał ?

Opublikowano

Oponka 205/55/16. Felga ma et chyba 45, dystans 10mm

Opublikowano

No więc tak. Koła to 225/40 r18. Zero dystansu tylko ET 35. koła siadły na pałę kupowane w ciemno lepiej niż myślałem. Z przodu chyba zwykły amor i springi -30 tył tez ale podkreślam do bagażnika włożyłem 2 opakowania płytek i siadło tak jak z przodu. Normalnie jest minimum 2 centy wyżej. Zdjęcia trochę rozciągnięte.

IMG_20140726_131808.jpg

IMG_20140726_131835.jpg

---------- Post dopisany at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany at 14:01 ----------

Powiem Wam , że jak obróciłem auto to jakoś lepiej to siadło. Mam krzywe podwórko. Jeśli uda mi się zejść z tyłem bez płytek (sic!) to przód zostaje na 65cm od gleby. Na nasze drogi chyba ok. Co do gustów jak dla mnie do koła 18 z przodu zawias ma mieć -40 a z tyłu -35 albo też 40.

---------- Post dopisany at 14:05 ---------- Poprzedni post napisany at 14:03 ----------

I sorry za to że foty nie są 100% z profilu tylko po skosie ale robił je mój kumpeli dopiero po przesłaniu to zauważyłem. Sam w tym czasie wymieniałem płyn od wspomagania bo jestem po wymianie przekładni na regenerowaną.

Opublikowano
  • Autor

Laaajcik coś zawsze widać :) nie jest źle chociaż ciut niżej by się troche przydało, nic no nie ma co gdybać zobaczymy co to będzie na tym sportline, najwyżej sie kolejny raz wku**** :decayed:

---------- Post dopisany at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany at 14:10 ----------

Na weitec -40 w sumie ciekawie to wygląda, tylko jak to by się prezentowało na 225/40/18 :whistling:

Opublikowano

Kupuj sportline niech nikt Cie od tego pomysłu nie odciągnie. Masz lekki motor. Przód wyjdzie 40-45 tył na jakieś 40 i będzie extra. Pochwalisz się i pewnie pobiegnę zamawiać dla siebie:)

---------- Post dopisany at 14:46 ---------- Poprzedni post napisany at 14:43 ----------

Słuchajcie. Jak jest z amorami o skróconym skoku? Jeśli kupie na tył powiedzmy bilstein B8 i założę te sprężyny co mam to będzie to stało niżej? B8 według producenta są do springów - 30/35mm maks 40.

Opublikowano

Amorki zasadniczo nie wpływają na wysokość ale ostatnio tu na forum chłopaki pisali ze jak Amorki wydymane są to będzie niżej. Ile w tym prawdy to nie wiem :wink:

Opublikowano
  • Autor

tak jak Misiek piszę, amory nie mają nic do tego.

Nikt mnie nie odciągnie od tego pomysłu tylko dlatego, że i tak nic innego nie ma do kupienia :D