SotoM Opublikowano 12 Lipca 2014 Opublikowano 12 Lipca 2014 tak mają turbiny po regeneracji... również świstają/gwizdaną.... koleś w F. Focusie tez ma dziwne dźwięki po regeneracji suszarki.
kanu Opublikowano 14 Lipca 2014 Opublikowano 14 Lipca 2014 dźwięki po regeneracji z turbiny to chyba norma, dodatkowo nie masz DPF i kata więc jest bardziej słyszalna... najważniejsze by nie wydawała dźwięków "karetki" jeździć i dbać teraz i będzie dobrze
zaba84 Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Opublikowano 14 Lipca 2014 Moze i macie racje z tymi dzwiekami... układ wydechowy mam praktycznie przelotowy poza koncowymi tlumikami wiec jest glosniej... Ale mam wrazenie ze turbina się załącza dopiero ok 1800obr. czyli chyba za pozno... hmmm...
piotrsob1 Opublikowano 14 Lipca 2014 Opublikowano 14 Lipca 2014 Większość dwulitrówek tak ma, szczególnie na ori programie, jest on tak napisany że duży moment obrotowy pojawia się dopiero ok 2000 obr/min
zaba84 Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Opublikowano 14 Lipca 2014 A jeszcze jedno pytanko zeby nie zakladac nowego tematu.... Zauważyłem że moje wezki podcisnieniowe nie wygladaja za ciekawie. Wie ktoś może jakiej srednicy wezyki kupic? Mierzyłem suwmiarką różne króćce i jedne maja niecałe 5mm a inne ok 3 mm ... Więc jakiej śr. kupić węzyki?
SotoM Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 A czego im brakuje.... Oryginał to dlugie platstikowe przewody a same polączenia miedzy nimi to 5cm gumowe odcinki.czasami sie zdarza ze pekają na połączeniach.
zaba84 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Opublikowano 16 Lipca 2014 No własnie, te gumowe kolanka nie wyglądaja za ciekawie a te rureczki podobnie. dlatego chciałbym wszystko wywalic i założyć zwykły wezyk gumowy lub silikonowy ale nie wiem jakiej srednicy kupic, nie wiem czy srtednica wezyków ma jakies znaczenie czy jesy uzalezniona od tego aby pasowala na krocce....
SotoM Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 A chyba ze... Gorzej z połb!aczenim 3ki z 5tką....
Rekomendowane odpowiedzi