Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wał kołnierzowy 0B4409355C lewa flansza - wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy orientuje się ktoś może jak wymienić łożysko wałka kołnierzowego lewego....mam tam luz...łapiąc flansze i wychylajac ja na boki mam z 2 -3 mm luzu...tak chyba nie powinno być....myslalem ze mam wysypane łożysko w piaście a to chyba łożysko tego wałka....dodatkowo flansza tłucze sie na dziurach (szukałem długo co mi stuka a tu nagle takie odkrycie)

:arrow2:https://www.dropbox.com/s/dstll8t5x4jxmks/walek%20lewy%20kolnierzowy.pdf

:arrow2:https://www.dropbox.com/s/i3hr84lz6eu1pq5/DEMONTAZ%20WALKA.pdf

chodzi o ten element
polos%20skrzyni.jpg

http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/43/12/22/64/4312226440_1

czy odkrecajac od flansze od polosi i odhylajac ja na bok (nie wiem czy jest tam na tyle miejsca) mozna ten wałek wyciagnac odkrecajac te 3 sruby na mocowaniu ktora jez zaraz pod tą flanszą?

Edytowane przez wrclaguna

Opublikowano
nie ma nikt do tego service manuala?

jakbys opisał dokładnie dane autka to tak :wink: jaki silnik, symbol skrzyni .

Opublikowano
  • Autor

CAGA + LLQ 20TDI + MANUAL 6G 2010rok

Opublikowano
  • Autor

no ale to wymiana lozyska na walku....a jak zrobic demont calosci ze skrzyni?

Opublikowano

Pytałes o wymiane łozyska :

Czy orientuje się ktoś może jak wymienić łożysko wałka kołnierzowego lewego
Opublikowano
  • Autor

pytalem tez czy trzeba zrzucic skrzynie :-)....sam walek z lozyskiem mozna kupic za 100 pln i zrobic samemu demont i zamont....

Opublikowano
  • Autor

ok. dzieki.....a nie orientujesz sie moze czy na tej flanszy powinien byc lekki luz...tj jak ja lapiesz reka od dolu i i chcesz poruszac gora dol czy masz lekki luzik? jedni mowia ze powinien byc...inni ze lozysko sie wysypalo...i teraz troche drogi interes tak zeby zrzucac skrzynie i sobie patrzec....

---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:30 ----------

aha i wymienilem dzis runflaty i auto jest bardziej miekkie i juz nie puka nic...tylko wciaz slysze dudniace lazysko....musze sprawdzic jeszcze to w piascie ...moze to jednak to......od czasu do czasu tez na pedale gazu czuje lekkie krotkotrwale mrowienie-takie lekkie drganie ktore pojawia sie w momecie kiedy to lozysko glosniej zapracuje :-)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Skąd macie takie fajne instrukcje??

Opublikowano

Skąd macie takie fajne instrukcje??

Z ELSA czyli progsa który mają wszystkie ASO. Bez tego softu to nawet nie ma co podchodzić do jakiegokolwiek demontażu bo latwiej coś upitolić niż naprawić

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 6.07.2014 o 18:55, wrclaguna napisał:

Siema nie wiem czy jeszcze to masz ale jak tak to proszę o udostępnienie bo link już wygasł. Chcę się tym zająć bo powoli zaczyna mi stukać na kierownicy. Wybieram się do ASO po zestaw naprawczy i ten demontaż ze skrzyni bardzo by mi się przydał. Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam mam problem z wyciągnięciem wału po odkręceniu trzech śrub nie chce wyjść prosiłbym o pomoc w tym temacie albo link do tej instrukcji pozdrawiam