Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa pokrętło prawe NAVIGATION PLUS RNS D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Padł mi akumulator a razem z nim poszłą fala zniszczeń miedzy innymi gałka od navigacji ta poprawej stronie przestała reagowac na moje polecenia . kreci sie normalnie wciska równiez wszystko z nia ok tylko jak nia przekręcam to na ekranie przeskakuje kursor o jedna pozycje i wraca spowrotem tak jakbym krecił gałka o jeden stopien w prawo i od razu w lewo .

co to moze byc ? potencjometr padł czy elektronika w srodku navi padła ?

Opublikowano

może być wszystko przepięcie w elektronice mechaniczne uszkodzenie lub masa innych przyczyn

Opublikowano
  • Autor

a nie jest to cos poprostu z gałka ?

Opublikowano

napisałeś że kręcisz i przeskakuje normalnie a później samoczynnie wraca czyli albo mechanicznie jest uszkodzona albo soft się wysypał ale skoro wcześniej było ok to obstawiam elektronike albo softowo coś niedomaga . Próbowałeś uruchomic auto i padłaku czy sam z siebie?

Opublikowano
  • Autor

aku niedopmagał juz jakis czas wyłądowywał sie wyciagnałem go na noc do domu naładowałem . na nastepny dzien wsadziłem i odpaliłem auto .pojechałem do pracy i tam juz nie odpalilem . kupiłem aku wsadziłem i zauwazyłem ze nie moge wpisac kodu w radiu . podjechałerm pod dom i jakos zaczeło działac . wpisałem kod radio chodzi . po jakims czasie znowu wsiadłem do auta i z ciekawosci przekreciłem gałka . niestety juz działo sie tak jak opisałem wyzej .

Opublikowano

soft wysypany spadki napięcia zalatwiły sprawe

Opublikowano

Davsiebto naprawic bezinwazyjnie? Aktualizacja softa pomoze?

Opublikowano

Impulsator w gałce padł a dokładnie optyka w nim, on jest optyczny. Zabawa z aku nie ma tu nic do rzeczy, po prostu zbieg okoliczności. Miałem już taki przypadek. Raz działało a raz nie aż całkiem padło. Da się to naprawić ale trzeba cały impulsator rozebrać i wymienić co trzeba, jest to dość precyzyjna zabawa. Ewentualnie wymiana całego impulsatora.

Moim zdaniem soft nie ma tu nic do rzeczy.

Opublikowano

miałem kilka przypadków awarii softu z podobnymi objawami, a to takie cudo :decayed:

IMAG0094.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

kolego TOM A4 . czy masz moze takie pokrętło na sprzedaż ? własnie udało mi sie zaktualizowac soft na jakis z 2003 roku . niestety nic to nie pomogło dalej pokrętło nie chodzi . byłem u magika u mnie w miescie i powiedział ze to raczej nie pokrętło tylko soft sie wysypał bo pokrętło chodzi ale tak ze da sie tylko jedna opcje w prawo lub w lewo ale powiedzmy przekrecając w prawo i zatwierdzając i chciac znowy przekręcic w prawo to juz sie nie da . da sie tylko w lewo . np chcemy przerzucici płytke z 2giej na 3cia to sie da ale jak juz leci płytka nr 3 i chce sie wybrac nr 4 to juz sie nie da bo da sie tylko wrócic ma nr 2 :/ porażka .

czy to jest pokrętło walnięte ? czy cos z softem nadal .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , mam rownież problem z prawym pokrętłem, działa na boki przy przekręceniu ale nie da sie nic zatwierdzić.przy wciskaniu swobodnie wpada, nie odskakuje jak wcześniej.czy jest jakaś opcja żeby to naprawić ? Może ktoś ma takie pokrętło na sprzedaż lub potrafi to naprawić ?

Sent from my iPad using Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , mam rownież problem z prawym pokrętłem, działa na boki przy przekręceniu ale nie da sie nic zatwierdzić.przy wciskaniu swobodnie wpada, nie odskakuje jak wcześniej.czy jest jakaś opcja żeby to naprawić ? Może ktoś ma takie pokrętło na sprzedaż lub potrafi to naprawić ?

sciagnij pokretlo i dokrec nakretke i bedzie ok.

Opublikowano

Genialnie proste, dzięki kolego. Naprawiłem dosłownie wczoraj z pomocą kolegi. Wcześniej rozkrecilem pół radia co mnie kosztowało jakieś 2h skręcania i nerwów

Opublikowano

sciagnij pokretlo i dokrec nakretke i bedzie ok.