Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

parują szybki :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie proszę o pomoc ...

Gdy zaczyna padać to szyby mi tak parują, że masakra... Jedyne co pomaga to włączenie klimy żeby mocno dmuchała..

Doradźcie mi co może być przyczyną :hi:

Ostatnio wymieniałem filtr kabinowy więc ta przyczyna odpada, tak myślę że może mam wilgoć w aucie i to dlatego, tylko dziwne że jak wyłączam klimę i włącze nawiew na szybę to nic to nie daje a po krótkiej chwili cała szyba zaparowana.. kupiłem nawet takie "cudo" jak płyn do szyb antypara:facepalm: ... ale on sie nadaje wiadomo do czego... :polew:

Z góry dziękuję za pomoc bo już mnie z lekka to drażni że jak na dworze robi się zimno, mi w autku chłodno a musze jechać na klimie żeby nie zaparować :doh:

Opublikowano

chyba tak każdy ma klima osusza powietrze i zawsze np. ja mam w auto

zobacz auta obok siebie w czasie deszczu które nie mają klimy zawsze zaparowane

klimy się używa zwłaszcza w deszczowe dni możesz sobie podnieść temp.

ale ona ci osusza powietrze wewnątrz i nie parują ci szyby

u mnie klima tylko nie chodzi jak jest -5 to automatycznie nie dawało się załączyć jak ta śnieżynka mi się pojawiał na desce

tak miałem w B5 a teraz B6 albo off albo chodzi.

nawet jak ci zaparują wł klime i po chwili masz wszystkie szyby czyste.

klima nie jest tylko po to żeby ci chłodziła w upalne dni ,ale w deszcz rewelacja

Opublikowano

jeżeli szyby parują ci nawet przy włączonej klimie to zatroszcz się o układ klimatyzacji...:doh:

Opublikowano

Może odprowadzenie wody z podszybia jest zatkane. Pod akumulatorem jest taka guma, która łatwo sie zapycha liśćmi.

Opublikowano

odprowadzenie wody w podszybiu może być zatkane, sprawdź filtr kabinowy lub sprawdź czy z parownika odchodzi woda pod auto, może odpływ jest zatkany i będzie wiecznie wilgoć

Opublikowano
  • Autor
Może odprowadzenie wody z podszybia jest zatkane. Pod akumulatorem jest taka guma, która łatwo sie zapycha liśćmi.

Spojrzałem pod akumulator i dosyć sporo mam tam wody, to może być przyczyną? Zacząłem strzykawką zbierać tą wode spod akumulatora ale jest tam jej tyle że sobie odpuściłem i jutro gdy będę miał dostęp do narzędzi to planuję odłączyć akumulator i tam porządnie przeczyścić. (po odłączeniu akumulatora nic się nie powinno stać poza rozkodowaniem radia ? )

odprowadzenie wody w podszybiu może być zatkane, sprawdź filtr kabinowy lub sprawdź czy z parownika odchodzi woda pod auto, może odpływ jest zatkany i będzie wiecznie wilgoć

Sprawdzałem filtr kabinowy i wszystko jest ok.. Możesz mi kolego powiedzieć gdzie znajduję się ten parownik bo nie mam pojęcia :kwasny: ?