Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o AFR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie na jakie afr na wot stroić 1.8t Aeb??????. Na benzynie jest trochę biednie a na lpg celowałem w około 11,5 mam logi z logworks3 innovate dla chętnych pomocy.

Dodam że teraz jest na seryjnym programie, doładowanie 0,5 bara ale prawie do końca więc wychodzi około 170 km

I na jakie afr stroić jak będzie program na około 190 ??km bo taki był w aucie, wrzuciłem serię by ogarnąć auto. Ciut bardziej go podlać???

Opublikowano

Ja mam LPG wystrojone na 10,68 AFR i 200km,ale 11,5 do 12 było by idealne dla Turbo beznyny.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki:wink: kurde u nas w kraju czegoś się dowiedzieć w temacie tuningu, bądź nawet samego afr dla lpg..... masakra, pasuje znów uderzać w zagraniczne fora

Opublikowano
AFR_tabela.jpg
Opublikowano
  • Autor

Takie tabelki to już dawno widziałem:wink: Chodzi o praktykę, o te silniki konkretnie... Ale już się dowiedziałem od tunera pewnego

Opublikowano
Dzięki:wink: kurde u nas w kraju czegoś się dowiedzieć w temacie tuningu, bądź nawet samego afr dla lpg..... masakra, pasuje znów uderzać w zagraniczne fora
Takie tabelki to już dawno widziałem:wink: Chodzi o praktykę, o te silniki konkretnie... Ale już się dowiedziałem od tunera pewnego

No to się podziel informacją bo ktoś za jakiś czas napisze tak samo jak Ty. :wink:

Opublikowano
  • Autor

AFR na 12 na lpg i pb, przy większym doładowaniu koło 1 bara 11.8 11.9 Ja mam teraz około 11,5 ale nie jest to liniowa wartość i dlatego tak ustawiłem. Więcej nie ma potrzeby podlewać

---------- Post dopisany 19-07-2014 at 22:00 ---------- Poprzedni post napisany 16-07-2014 at 17:41 ----------

Dziś robiłem strojenie na innych wtryskiwaczach i powiem szczerzę że nie mam egt ale afr dla lpg to na 11,5 w tym piekrniku, zacznijmy od tego że na lpg rzadko kiedy będzie mieli zawsze ten sam skład mieszanki, wynika to ze stabilności reduktora i trochę od tego gazu jaki zatankujemy więc lepiej się trochę zabezpieczać podlewając go. Finalnie Ja celowałem w okolice 11,5

• 3 lata później...
Opublikowano

A jesli mam program standard 150km i wrzuciłem K03S i jestem umówionyna strojenie AFR bo mapy się już wcześniej rozjechały to na ile ułatwić AFR i czy moge cos zyskać przy tym strojeniu ze mam wieksze turbo?