Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Popielniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z popielniczką w swojej A4 a mianowicie jest ona zacięta i nie chce sie wogóle wysunąć nie wiem jak ja wyjąć żeby czegoś nie uszkodzić jeżeli macie jakieś sugestie to czekam na nie !!!!

Dodam że jest to A4 Avant z 1999r z AUDI Symphony i Klimatronikiem !!!

Opublikowano

Sprawdź czy jest zacięta czy poprostu nie działa mechanizm, który powoduje automatyczne jej wysunięcie. Jeśli się wysuwa po podwadzeniu np linijką to znaczy, że padł "mechanizm samowysuwający" :P. Jeśli się nie wysuwa to spróbuj nacisnąć popielniczkę jak byś chciał otworzyć i podwadź jeszcze raz. Jeśli się nie wysunie to znaczy, że się zblokowało gdzieś na ząbkach.

Opublikowano
  • Autor

Otworzyć mi się ją już udało "na siłę" ale problem pozostał jest pewnie uszkodzony mechanizm bo po ponownym zamknięciu nie chce sie otworzyc zacina sie ponownie w najbliższym czasie jak będę miał chwilkę dłuższą postaram się z nią pobawic i rozebrać kokpit

Podziele się oczywiście fotkami z naprawy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem podobny problem. Robiłem to już dawno. Rozebrałem wszystko i coś trzeba było przestawić aby otwierała się od innego ząbka (nie dociągała u mnie do końca) jest tam dość prosty mechanizm po rozebraniu łatwo zrozumieć jak to działa. Uwaga na ząbek blokujący wysuwanie u mnie był połamany i do dziś go nie dorobiłem.

Opublikowano

a czy jak popielniczka normalnie się otwiera tzn trzeba pazurkami ją odepchnąć i się otworzy to co się mogło stać?

Opublikowano

ona jest tak jakby na sprężyce i są tam takie koła zębate przestaw tak o trzy ząbki to będzie się ładnie otwierać

Opublikowano

a fotki jakies moge?

bo u mnie nie ma takiego czegos, no chyba, ze cala konsole musze sciagnac..

Opublikowano

pociągnij ją mocno do siebie ona się trzyma na takich dwóch blaszkach, pociągnij i wyjdzie a później przestaw o dwa ząbki w którąś stronę i zobaczysz czy ci się będzie otwierać

Opublikowano

ciągne, ale sie nie zatrzymuje...

poprostu wylatuje calkiem ..

• 2 lata później...
Opublikowano

U mnie była podobna sytuacja, powód był prozaiczny - pod popielniczkę wśliznęła się moneta i w momencie zamykania popielniczki cała popielniczka podnosiła się i klinowała się w tunelu. Po namierzeniu monety i jej wyciągnięciu popielniczka chodzi ok.