MPuchalsky Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Witam wszystkich kolegów. Mam takie pytanie mianowicie, znajomy który ma A4 b6 2.0 LPG miał w ostatnim czasie zdarzenie drogowe. Dostał odszkodowanie 5tys i Audi jest znowu na chodzie. Po wizycie w wydziale kom. dostałem zaświadczenie (nie dowód rej.) z którym pojechał na stację diagnostyczną żeby podbić przegląd i odzyskać dowód. Zaświadczenie zostało podbite jednak żeby odzyskać twardy dowód odesłali go na specjalistyczny przegląd gazu, i powiedzieli że musi to zrobić na specjalnej stacji w okolicy która jako jedyna znajduję się w Kielcach. Pytanie brzmi- czy jest gdzieś jakiś przepis mówiący o specjalnym przeglądzie inst. gazowej czy po prostu zaprzyjaźnieni koledzy odsyłają do siebie klienta w celu wyciągnięcia dodatkowej kasy ? Proszę o odpowiedź. Mam nadzieję że w miarę wytłumaczyłem o co chodzi. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Gość cwiara Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 To nie jest specjalny przegląd instalacji gazowej tylko badanie zbiornika gazu w TDT (Transportowym dozorze Technicznym). Po takim badaniu urzad TDT wystawia zaświadczenie z którym dopiero powinno sie jechać na SKP na badanie powypadkowe. Diagnosta popełnił błąd wykonując badanie powypadkowe i wystawiając zaświadczenie z wynikiem pozytywnym bez nowego zaświadczenia na zbiornik.
Rekomendowane odpowiedzi