lg.qkie Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Moje audi A4 B5 2.8 quattro, odrazu po odpaleniu pokazuje temperature równą 80 stopni a w trasie ponad 110. Czy jest to wina czujnika czy czegoś innego ?
danio8001 Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 może termostat ci siada i nie otwiera się jak powinno może zacznij od tego pozdrawiam
fanthomas18 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zrób test zegarów i sprawdź czy wskazówki od temp nie masz przestawionej- prawdopodobnie masz przestawioną
divers09 Opublikowano 28 Lipca 2014 Opublikowano 28 Lipca 2014 kolego przesunięta wskazówka w zegarach mam to samo wymieniłem czujnik temp na oryginalny bo myślałem ze to przez niego ale dalej to samo na zimnym 80 pokazuje
Labiel Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 może termostat ci siada i nie otwiera się jak powinno może zacznij od tego pozdrawiam A co ma termostat wspólnego z tym że przy zimnym silniku wskaźnik od razu pokazuje 80 stopni? Przyczyny mogą być dwie: czujnik albo przestawiona wskazówka (ewentualnie coś nie tak z licznikiem). Podłącz VAGa i zrób test liczników jak koledzy piszą. Dodatkowo VAGiem może sprawdzić jaką temp pokazuje czujnik i skonfrontować to ze wskazaniem licznika.
fanthomas18 Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 niech zrobi test zegarów, na 99% ma wskazówkę przestawioną. Jeśli zaraz po odpaleniu na zegarach ma 80 stopni a potem rośnie do 110 to nie widzę innego wyjścia, tylko wskazówka. dzieje się tak za każdym razem?
Rekomendowane odpowiedzi