Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kodowanie świateł bi-xenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mógłby ktos opisać jak zrobić żeby za pomocą vag zakodować światła tak żeby ksenony zapalały mi się ze zmniejszoną mocą w dzień przy ustawieniu włącznika na auto a po zmierzchu świeciły z pełną mocą. Najlepiej by było żeby ta opcja świateł była tylko na przód reszta wygaszona.

Opublikowano

Jak nie masz DRLi to musisz zakodować bixenon w/o DRL. Potem w adaptacjach Day Light Running lights na ON, ustawić dimming (bodajże Low-Beam Daylight cośtam :decayed:) np. 75%. Oczywiście w light sensor musi być co najmniej 2. Potem możesz pokombinować z sensor sensitivity, ale default jest w miarę OK. Tyłu raczej nie zgasisz w dziennym, możesz przyciemnić/rozjaśnić pozycje lub stopy, ale to ogólnie tylko, nie jak z przodem...

To tak z czapki teraz co pamiętam, mogłem się walnąć gdzieś, ale tym tropem ogarniesz :wink:

Opublikowano

Dzięki wczoraj już ogarnąłem mam drl świecą się razem z postojówkami i tyłem tak jest oki ale osobnego włącznika na drl nie mam zrobiłem tak że przy przekręceniu kluczyka już świecą się światła do jazdy dziennej a po zmierzchu bi xenony teraz tylko pytanie jakie ledy tam wstawić żeby błędu nie było?!

Opublikowano

Zobacz w dziale elektryki, było tam sporo takich tematów. Generalnie LEDy z rezystorkim, żeby nie waliło błędu.

Opublikowano

Szukałem ale nie znalazłem wiem że było jak nie było potrzebne to widziałem teraz diabeł pod ogon schował.