Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

chip z allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co się orientuje to tylko wyrzucenie pieniedzy w kosz , dobry tuner ktorzy robii program za 1000 zł do auta nie montuja zadnego chłamu do silnika tylko ingerencja w mapy silnika wiec szcerze to watpie by ci chociaz 1 % mocy to dało ale jak chcesz kupuj i zrob hamownie przed i po , ciekaw jestem wyniku , tylko zebys sie nie zdziwil ze pojdzie w dół a producent powie ze auto masz nie sprawne i dlatego tak sie stało :) chyba temat byl juz przerabiany tu na forum kilka razy podobnych urzadzeń , jak chcesz wzrost mocy około 10-15% to musisz niestety wyłożyc około 1000 zł a jak wiecej to kupic wieksze wtryski , intercooler caly FMIC , do tego przyjdzie wieksza turbina itp koszty rzedu 4-5 tys i wtedy mozna celowac w moc około 30-40% wiecej + jak to w dislu duzy moment obrotowy :] ale osobiscie nie probowalem tego urzadzenia , moze sie wypowie ktos kto na takim czyms jezdzi :]

Opublikowano

Nie warte. Te bajki o spalaniu to śmiech, a w szczególności spalanie na postoju. Najlepszym rozwiązaniem stosunek jakość:cena jest zrobienie normalnego programu. Nie musisz mieć do tego hamowni, mega pro gościa z 10 certyfikatami. Wystarczy, że ogarnia temat i zrobi to z głową. Będziesz 100 razy bardziej zadowolony. Koszt zrobienia uczciwego programu może wynieść 400-500 zł (wiadomo, że jeżeli ktoś płaci ZUS, żyje z tego, zainwestował w hamownie, sprzęt to weźnie 2x tyle, jednak samej wiedzy nie da się kupić, a w tym przypadku ona jest najważniejsza)

Często konsekwencją takich chipów są:

- zapiekające się turbo (100-200 zł w warsztacie czyszczenie, gdzie problem będzie powtarzał się)

- zwiększenie spalania (do 1 l na 100 km)

- uszkodzenie turbosprężaki ( 800-1000 zł)

- dymienie bez adekwatnego przyrostu mocy (wymuszenie używania halogenów u osoby jadącej za Tobą:decayed:)

Przerabiałem ten temat, więc coś mogę powiedzieć. Dałem Ci naprawdę najlepsze rozwiązanie

Opublikowano

Co prawda śmigam wolnossakiem ale wydaje mi się, że program powinno się robić indywidualnie dla danego samochodu :wink: Ja na Twoim miejscu nie myślałbym czy da mi to więcej koni ale czy nie rozwali to silnika niestety. Kolega powyżej chyba najlepiej nakreślił sytuację.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za wypowiedzi") Pytalem z ciekawosci bo denerwuje mnie zamulenie przy starcie i chcial bym to usunąć i szukam najlepszego wyjscia:)

Opublikowano

jednym z rozwiązań jest przywrócenie auta do 100% serii , a potem soft

Opublikowano

jednym z rozwiązań jest przywrócenie auta do 100% serii , a potem soft

tak wszedzie mówią na chipie bo łatwiej jest zrobić soft i bezpieczniej dla uzytkowania

Opublikowano

Kiedys kupilem takiego BOXA do golfa 4 seria 130 km po hamowni mial 155km jednak czarny dym puszczał spalanie przy spokojniej jezdzie zmalalo ale przy deptaniu:) szło niezle w góre długo sie nie nacieszyłem bo ok 5 tys km zrobiłem i padło sprzegło ! pozniej auto sprzedałem razem z tym boxem