Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie rezerwa ciagle sie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy moj problem tkwi i kontrolce rezerwy jeszcze do nie dawna bylo tak ze mialme caly czas pol baku przy jezdzie na lpg i nagle po jakims czasie opadlo do zera ale tankowalme okolo 10 l i bylo ok do czasu wyjazdu nad morze przed morzem zatankowalem 15 l pb jadac na gazie wszystko bylo ok postawilem pod kempingiem odpalam po dwoch dniach swieci rezerwa pojechalem na cpn zatankowalem prwie 20 l pb i nadal nie zgasal .Pytanie mogl zawiesic sie plywak czy cos inneo moglo sie stac prosze o podowiedzi moze ktos z kolegów mial taki sam problem i by mnie naprowadzil czy szukac juz plywaka czy pier rozebrac zobaczyc ? Moje audi to a4 2000r quattro pb/lpg

Edytowane przez cwiara

Opublikowano

Prawdopodobnie to wina pływaka.Co mówi test zegarów?

Opublikowano

Ja tak mialem jak mi sie kodowanie licznika przestawiło, z tym że ja miałem cały czas zero. Licznik był zakodowany na quattro, mniejszy zbiornik, Ale widze ze Ty masz quattro, wiec wyjmij pływak i sprawdz

Opublikowano
  • Autor

koledzy sprawdzilem poruszalem plywakiem oraz przeczyscilem styki i okazalo sie ze jest ok zaczelo wskazywac:)

Opublikowano

Podczepiam się pod temat bo mam podobny problem.

Jak zaleję do pełna to prawidłowo pokazuje stan w baku, jak zejdzie poniżej 3/4 to jak wyłączę samochód i odpalę ponownie od razu nawet, to pokazuje że mam 0 paliwa w baku.

Druga sprawa jest taka, że jak poziom paliwa zejdzie do około 20%, to znowu zaczyna prawidłowo wskazywać... Jakieś pomysły? Pływak, bezpiecznik?

Opublikowano

Dostań się do pływak i zobacz czy nie dziurawy. Przy okazji przeglądnij styki oraz poruszaj pływakiem bo może się wiesza.