Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFC] Centralny zamek nie reaguje na sygnał z kluczyka !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Centralny zamek przestał reagowac na sygnal z kluczyka, tj. nie otwiera i nie zamyka drzwi, po nacisnieciu przycisku podswietla sie jedynie przycisk od swiatel awaryjnych na konsoli wewnatrz auta. Czy moze wie ktos co jest tego przyczyna ??

Opublikowano

Wyczytałem w instrukcji obsługi,że po wymianie baterii w kluczyku następuje jego rozkodowanie.Może Twój także się rozkodował.W każdym bądź razie należy zamknięty samochód otworzyć kluczykiem (tzn. włożyc kluczyk do zamka i przekręcić) po czym nacisnąć przycisk otwierania w kluczyku,a następnie włożyć go do stacyjki,przekręcić i chwile poczekać,po czym wyjąć i nacisnąć przycisk zamykania auta.Po tym zabiegu kluczyk powinien się zaprogramować.

Nie jestem pewny czy to pomoże,ale może warto spróbować.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

wsadz kluczyk do stacyjki przekręć zapłon nacisinij jakis guzik w kluczyku i wyciągnij i zobacz czy działa czasem sie zdarza ze sie kluczyk rozkodowywuje :) u mnie pomaga :P

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi. Kluczyk juz zakodowany i wszystko dziala jak nalezy. :good:

Opublikowano

Witam mam pytanko co do tego zamka, czy te kodowanie również dotyczy się kluczyka zapasowego(serwisowego), nie wiem jak on się nazywa, w każdym razie jest narysowany na nim klucz francuski :hi: ?

Opublikowano

Witam mam pytanko co do tego zamka, czy te kodowanie również dotyczy się kluczyka zapasowego(serwisowego), nie wiem jak on się nazywa, w każdym razie jest narysowany na nim klucz francuski :hi: ?

tu chodzilo o pilota ,a nie o kluczyk :wink4:

Opublikowano

no ok, więc dlaczego się nie chce zakodować pilot ? skoro zrobiłem wszystko według wskazówek gregor0712 , może jakaś mała podpowiedź

Opublikowano

Może masz słabą baterie?a może w B5 inaczej koduje się pilota?

Opublikowano

ok dzięki za pomoc już działa , poprostu jeszcze raz wyjąłem baterie :> , i zakodowałem go bez problemu wkładając kluczyk do stacyjki i wciskając przycisk na pilocie :good:

Opublikowano

Centralny nie reaguje na sygnal z pilota nie otwiera ani nie zamyka na drugim kluczu jest wszystko ok.Jak moge zaprogramowac ten klucz dodam ze wymienilem baterie i nic :( Probowalem tych kombinacji opisanych powyzej ale d*pa blada,moze dla tego ze mam b7.Z gory wielkie :notworthy:

Opublikowano

Ja mam problem że nie mogę otworzyć A4 z daleka ,tylko z bliska.Oczywiście bateria jest nowa :mysli:

Proszę o rady.Vag nic nie wykazał :(

Opublikowano

Centralny nie reaguje na sygnal z pilota nie otwiera ani nie zamyka na drugim kluczu jest wszystko ok.Jak moge zaprogramowac ten klucz dodam ze wymienilem baterie i nic :( Probowalem tych kombinacji opisanych powyzej ale pupa blada,moze dla tego ze mam b7.Z gory wielkie :notworthy:

a moze pilot zostal uszkodzony,spadl ,albo cos takiego... :mysli:

Opublikowano

Centralny nie reaguje na sygnal z pilota nie otwiera ani nie zamyka na drugim kluczu jest wszystko ok.Jak moge zaprogramowac ten klucz dodam ze wymienilem baterie i nic :( Probowalem tych kombinacji opisanych powyzej ale pupa blada,moze dla tego ze mam b7.Z gory wielkie :notworthy:

a moze pilot zostal uszkodzony,spadl ,albo cos takiego... :mysli:

Wlasnie chodzi oto ze nie,mialem go stylu w kieszeni i pewnie jak siedzialem to sie naciskalo a podobno jak sie naciska na pilota ktory nie jest w zasiegu auta to sie rozkoduje.

Opublikowano

nie wydaje mi sie,zeby naciskanie pilota mialo jakis zwiazek z ta usterka,

proponuje podpiac vaga i sprawdzic,czy centralka w ogole wylapuje sygnal z pilota,jesli nie wylapie-pilot sie popsul(takie rzeczy czasem sie zdazaja),a jesli test wypadnie pomyslnie-zakoduj vagiem,powinno pomoc :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziekuje bardzo za pomoc panowie u mnie podziałało od razu wsadziłem kluczyk i przekręciłem zapłon i wcisnąłem guzik na pilocie i już śmiga jeszcze raz dzieki

Opublikowano

Witam.

Nie chcę narazie zaczynac nowego tematu.

Mam A4 B5 AJM 2000r. Posiadam VAG'a

Kupilem auto i poprzedni własiciel powiedizla ze kluczyki nagle przestały działać.

Mam dwa i dwa nie działaja ZDALNIE (Pilot Scyzoryk).

Wyminilem baterie w jednym bo mysałem ze to ich wina. Niestety nic z tego. Nadal nie działja.

Domyslam sie ze w chwili obecnej dwa sa rozkodowane.

Sprawdząłem wartosc odpowiednia w VAG i mam WPIS 0011. Czyli tak jakby dwa klucyzki zakodowane.

Nie działa mi kodowanie ani za pomoca VAG, ani przez stacyjke i dwa kluczyki. Nic kompletnie...

Eh, meczy mnie to juz bo pilot nie ma podswietlania i w nocy ciezko otworzyc samochod;/

Mysałęm ze moze uszkodził sie odbiornik w samochodzie (jakis kabelek do niego) ale dowidizlem sie ze odbiornik jest zintegrowany w module komfortu, w bagazniku.

Ogladałem moduł ale nie znalazłem tam nic podjerzanego;/

Wszelkie porpozycje mile widziane;/

Opublikowano

jesli nie widac nic podejrzanego to moze wymiana calej pompki z modulem i zakodowanie od nowa moze by pomogla,moze tam jest przyczyna :mysli:

Opublikowano

mam dostep do: A6 Anglik czesci 1998r.

Czy od niego pompka i kluczyk zadziałaja(bedzie to pasować ?)? Jeśli to przełoże? Co powinieniem wtedy przełożyć? Grot? Prosze o informacjie....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

więc ja panowie mam taki problem. mam tylko jeden kluczyk który otwiera auto i odpala normalnie, ale otwieranie z pilota nie działa. poprzedni właściciel mówił, ze pilot działał, ale rozładowała się bateria, on jej nie wymienił tylko tak jeździł. wymieniłem baterie i nic!!! podejrzewam, ze pilot się rozkodował. mam tylko jeden wiec nie mogę zakodować w sposób "jeden w stacyjce, a drugi w zamku drzwi" i pytanie czy procedura ze strony ross-tech coś mi pomoże?

"

Chanel 021: Remote Control Matching

[select]

[46 - Comfort System]

[Adaptation - 10]

Channel 021.

[Read]

Choose the memory position you want the new key be matched on by entering it's number (e.g. "3" for memory positon 3).

[Test]

Now press any button on the remote you want to match.

The meas. block field above will change from Not Recogn. to Recognized.

[save]

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Note: You can check the current memory positions using Meas. Block 007. "

będę bardzo wdzięczny za wszelka pomoc :)