Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFC] Centralny zamek nie reaguje na sygnał z kluczyka !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zawsze mozesz sprobowac,ross-tech to firma znana z rozprowadzania oprogramowania Vaga-wiedza co mowia,jesli cos bedzie nie tak-przyczyn szukaj w aucie,a nie oprogramowaniu

mam dostep do: A6 Anglik czesci 1998r.

Czy od niego pompka i kluczyk zadziałaja(bedzie to pasować ?)? Jeśli to przełoże? Co powinieniem wtedy przełożyć? Grot? Prosze o informacjie....

nie mam pojecia,czy to mozna skompatybilowac,ale sprobuj i daj znac na forum-zawsze mozesz pompke od a6 odeslac,jesli nie zadziala :wink4:[br]Dopisany: 27 Listopad 2008, 09:31_________________________________________________jesli podejdzie,topewnie immo w kluczykach bedziesz musial zamienic i grot

Opublikowano

a6 nie ma sterowania pneumatycznego, tylko podobno elektryczne.

okazyjnie kupilem modol centralnego z uszkodzona pompka za 40zl na allegro:) przelutowalem plytke do mojego modulu i wymiata wszystko:)

Opublikowano

A ja dla odmiany mam taki przypadek-mam zintegrowany alarm z pilotem scyzorykiem i alarm moge bez problemu wylaczac/wlaczac pilotem, a centralny nie dziala z pilota. kluczykiem bez problemu. Jakis czas temu dzialalo tylko zamykanie z pilota, ale ostatnio tez padlo. Skoro alarm dziala to chyba kluczyki sa dobrze zakodowane? Wiec wychodzi, ze to chyba jakis pad sprzetu - modulu komfortu lub jakichs kabli. Najciekawsze, ze bagaznik otwiera z pilota (po wczesniejszym odblokowaniu zamkow). Oba piloty dzialaja tak samo - znaczy nie dzialaja :( Patrzylem na modul - tez wyglada ok - suchy itd. Jakies pomysly?

Opublikowano

więc ja panowie mam taki problem. mam tylko jeden kluczyk który otwiera auto i odpala normalnie, ale otwieranie z pilota nie działa. poprzedni właściciel mówił, ze pilot działał, ale rozładowała się bateria, on jej nie wymienił tylko tak jeździł. wymieniłem baterie i nic!!! podejrzewam, ze pilot się rozkodował. mam tylko jeden wiec nie mogę zakodować w sposób "jeden w stacyjce, a drugi w zamku drzwi" i pytanie czy procedura ze strony ross-tech coś mi pomoże?

"

Chanel 021: Remote Control Matching

[select]

[46 - Comfort System]

[Adaptation - 10]

Channel 021.

[Read]

Choose the memory position you want the new key be matched on by entering it's number (e.g. "3" for memory positon 3).

[Test]

Now press any button on the remote you want to match.

The meas. block field above will change from Not Recogn. to Recognized.

[save]

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Note: You can check the current memory positions using Meas. Block 007. "

będę bardzo wdzięczny za wszelka pomoc :)

wiec tak:

vagiem nie udalo sie zakodowac pilota :(

mam tylko jeden kluczyk, czy jest jeszcze jakis sposób??

Opublikowano

jak vag nie pomogl,to juz tylko serwis

Opublikowano

dobra, a co zrobi serwis czego ja nie mógłbym zrobić? dorobią drugi kluczyk i przejdą procedurę kodowania z dwoma kluczykami, jak bym miał drugi kluczyk to sam bym to zrobił. interesuje mnie czy jest jakiś sposób aby to obejść. :kox: jak ktoś o czymś wie to proszę o odpowiedź.

pozdrawiam [br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 00:02_________________________________________________

"

Chanel 021: Remote Control Matching

[select]

[46 - Comfort System]

[Adaptation - 10]

Channel 021.

[Read]

Choose the memory position you want the new key be matched on by entering it's number (e.g. "3" for memory positon 3).

[Test]

Now press any button on the remote you want to match.

The meas. block field above will change from Not Recogn. to Recognized.

[save]

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Note: You can check the current memory positions using Meas. Block 007. "

panowie poprawka. podana wyżej procedura działa w 100% :good:

przed chwilą dokodowałem pilot i hula aż miło :naughty:

wcześniej używałem polskiego tłumaczenia tej procedury które znalazłem gdzieś w necie i tam była pomylona kolejność. :wallbash::wallbash: :wallbash:

teraz jest wszystko jak najbardziej OK!

pozdrawiam

Opublikowano

a co zrobi serwis czego ja nie mógłbym zrobić?

nic,zrobia to samo i skasuja cie 200 euro :wink4:

Opublikowano

A ja dla odmiany mam taki przypadek-mam zintegrowany alarm z pilotem scyzorykiem i alarm moge bez problemu wylaczac/wlaczac pilotem, a centralny nie dziala z pilota. kluczykiem bez problemu. Jakis czas temu dzialalo tylko zamykanie z pilota, ale ostatnio tez padlo. Skoro alarm dziala to chyba kluczyki sa dobrze zakodowane? Wiec wychodzi, ze to chyba jakis pad sprzetu - modulu komfortu lub jakichs kabli. Najciekawsze, ze bagaznik otwiera z pilota (po wczesniejszym odblokowaniu zamkow). Oba piloty dzialaja tak samo - znaczy nie dzialaja :( Patrzylem na modul - tez wyglada ok - suchy itd. Jakies pomysly?

Fajnie - ciekawe czy na moj problem to kodowanie vagiem tez by poradzilo??